ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟΣΗΜΟ


Με τον Νόμο 3863/2010 καθιερώνεται το εργόσημο που δίνει τη δυνατότητα σε όσους απασχολούν εργαζομένους σε κάτ' οίκον περιστασιακές εργασίες όπως: οικιακούς βοηθούς, νοσοκόμους, συνοδούς, baby sitters, οικοδιδάσκαλους, κηπουρούς, κομμωτές, μακιγιέρ, ξυλουργούς, υδραυλικούς, ηλεκτρολόγους και άλλα συναφή επαγγέλματα, να μπορούν εύκολα να τους απασχολούν με απόλυτη διασφάλιση και νομιμότητα.
Με το θεσμό του εργόσημου, ο εργοδότης προσέρχεται στα ΕΛΤΑ ή στις Τράπεζες κα προαγοράζει τον αριθμό των εργόσημων που επιθυμεί προκειμένου να τα αποδώσει στον απασχολούμενο έναντι της αμοιβής, που έχει συμφωνηθεί μεταξύ τους. Η τιμή αγοράς του εργόσημου περιλαμβάνει την αμοιβή του απασχολούμενου και τις αναλογούσες ασφαλιστικές εισφορές.
Ο απασχολούμενος μεταβαίνει ο ίδιος στα ΕΛΤΑ ή στις Τράπεζες, προκειμένου να εξαργυρώσει τα κουπόνια του και εισπράττει το αναγραφόμενο πληρωτέο ποσό. Οι ασφαλιστικές εισφορές μεταβιβάζονται αυτόματα από τα ΕΛΤΑ ή τις Τράπεζες στο ΙΚΑ- ΕΤΑΜ και ο εργαζόμενος κατοχυρώνει τα δικαιώματά του, για σύνταξη και υγειονομική περίθαλψη.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη