Το πρόγραμμα για τον εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης στην Τρίπολη

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει εκδηλώσεις για το εορτασμό της Εθνικής Αντίστασης, στις 27 Νοεμβρίου στην Τρίπολη.
Το πρόγραμμα της εορτής έχει ως εξής:
Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011
α. Γενικός Σημαιοστολισμός από της 8ης  πρωινής ώρας, μέχρι της δύσης του ηλίου της 27ης  Νοεμβρίου 2011.
β. Φωταγώγηση από τη δύση του ηλίου της 27ης Νοεμβρίου 2011 μέχρι τις πρωινές ώρες της 28ης Νοεμβρίου 2011 όλων των Καταστημάτων της Περιφέρειας, του Δημοσίου, του Δημοτικού Καταστήματος Τρίπολης, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, των Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας καθώς και οδών, πλατειών, αρχαιολογικών χώρων και Μνημείων της Τρίπολης.
07.30 Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών με φροντίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας και η Δημοτική Μουσική θα περιέλθει τους δρόμους της πόλης και θα παιανίζει θριαμβευτικά θούρια και εμβατήρια.
08.00 Επίσημη έπαρση της Σημαίας στην Κεντρική Πλατεία Αγίου Βασιλείου σύμφωνα με τις διαταγές της IV Μεραρχίας Πεζικού
10.30 Τέλεση Επίσημης Δοξολογίας στον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου, χοροστατούντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
11.00 π.μ. Συγκέντρωση των Επισήμων και του Λαού της πόλης, στο χώρο του Μνημείου των Αρχιερέων και Προκρίτων όπου θα γίνει Επιμνημόσυνη Δέηση, Κατάθεση στεφάνων, από τον Περιφερειάρχη, τον Διοικητή της IV Μεραρχίας Πεζικού, τον Δήμαρχο Τρίπολης, τα κόμματα, τους εκπροσώπους των Αντιστασιακών Οργανώσεων, τις Πολιτικές Νεολαίες, καθώς και όποιον εκπρόσωπο Νομικού Προσώπου, ή άλλου φορέα επιθυμεί να τιμήσει την Εθνική Αντίσταση.
Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξων νεκρών του έθνους - Εθνικός Ύμνος
17.15 Υποστολή Σημαίας
Πηγή: Αρκαδικές Ειδήσεις

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη