Κ Α Τ Α Π Λ Η Κ Τ Ι Κ Η Η ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ


Την Κυριακή που μας πέρασε το απόγευμα , ο «Ορφέας» Τρίπολης πραγματοποίησε την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία του στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τρίπολης. 


Ο κόσμος που παρευρέθηκε ήταν τόσο πολύς από κάθε άλλη χρονιά που ακόμα και τα καθίσματα δεν έφτασαν! Αποζημιώθηκε όμως με την καταπληκτική εμφάνιση τόσο της παιδικής χορωδίας όσο και των άλλων παιδιών που συμμετείχαν σε αυτή.


Την εορταστική εκδήλωση ξεκίνησε με  το θεατρικό έργο «Το κοριτσάκι με τα σπίρτα» του Άντερσεν με παιδιά της παιδικής μας χορωδίας που σκηνοθέτησε η κα. Αθηνά Χωματά.

Έπειτα η βραδιά συνεχίστηκε με το φωνητικό σύνολο του «Ορφέα» με την συνοδεία ενός κουαρτέτου πνευστών, με ένα πρόγραμμα που διεύθυνε καταπληκτικά  η μαέστρος κα. Χριστίνα Αθανασοπούλου.
Στη συνέχεια το κουαρτέτο πνευστών παρουσίασε και ένα χριστουγεννιάτικο ορχηστρικό πρόγραμμα αποτελούμενο από τρία τραγούδια των οποίων την προσαρμογή επιμελήθηκε ο μουσικός κ. Νίκος Παπαηλίου.

Για το μήνυμα της γέννησης του Θεανθρώπου μίλησε  ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Θεόκλητος Ντούλιας.

Αναγνωρίζοντας και εκτιμώντας την πρόοδο και την εξέλιξη των μελών και χορωδών του, το Δ.Σ. του «Ορφέα» τίμησε δύο μέλη του, τον κ. Γιώργο Μπαριάμη και τον κ. Σταύρο Μπαριάμη για τις επιστημονικές τους επιδόσεις και την βράβευσή τους από την Ακαδημία Αθηνών και το Κοινωφελές Ίδρυμα Λεωνίδα Ζέρβα αντίστοιχα.


Εν συνεχεία και για πρώτη φορά στην Τρίπολη εμφανίστηκε η σοπράνο κα. Έλενα Γιοβάνοβιτς – Μπακοπούλου, που με την συνοδεία της κας Λούση Γεωργιάδη στο πιάνο  χάρισε αγγελικές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Η πολύ γνωστή σοπράνο η οποία έχει ευρωπαϊκή αναγνώριση και τραγουδάει σε μεγάλες όπερες εντυπωσίασε πάρα πολύ το κοινό!


Την εκδήλωση έκλεισε  η «χρυσή» παιδική χορωδία με κάλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς, παραδοσιακά τραγούδια και γιορτινές μελωδίες των ημερών, υπό την διεύθυνση της γλυκύτατης άξιας  μαέστρου κας  Μαριλένας Κουζίνη.


Την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από το πλήθος κόσμου ο Αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας κ. Γιαννακούρας, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, εκπρόσωποι της εκκλησίας με επικεφαλή τον δικό μας Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. Αλέξανδρο.


Η Εκδήλωση αυτή θα επαναληφθεί την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στο Λεωνίδιο


ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη