ΥΠ ΠΑΙΔΕΙΑΣ :πανελλαδική καμπάνια, με τίτλο: «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου»,

Οι σχολικές εκδρομές αποτελούν μία από τις βασικές εκπαιδευτικές δραστηριότητες της σχολικής ζωής και ταυτόχρονα είναι το προνομιακό πλαίσιο για τους μαθητές που τους επιτρέπει να γνωρίσουν βιωματικά το μοναδικό φυσικό περιβάλλον της χώρας μας, τα μνημεία της ιστορίας μας και του πολιτισμού μας, αλλά και να κοινωνικοποιηθούν, να αναπτύξουν σχέσεις μεταξύ τους και με τους καθηγητές τους.
Ο στόχος των σχολικών εκδρομών είναι πρωτίστως παιδαγωγικός και ψυχαγωγικός και μπορεί να συνδυαστεί με την υποστήριξη και την ανάπτυξη του μεγάλου πλεονεκτήματος της χώρας μας που είναι ο τουρισμός.
Για την προβολή και προώθηση της Ελλάδας ως τόπο προορισμού σχολικών εκδρομών τόσο για τα σχολεία της χώρας, όσο και για σχολεία του εξωτερικού, με πρωτοβουλία του Υπουργείου Παιδείας, δημιουργήθηκε ψηφιακή διαδραστική πλατφόρμα με το ενδεικτικό σύνθημα «“Πάμε Ελλάδα”/Schools, let’s go to Greece», και ξεκίνησε μια πανελλαδική καμπάνια, με τίτλο: «Αγαπώ και προβάλλω τον τόπο μου», η οποία κορυφώνεται την Κυριακή 1 Απριλίου 2012 με κεντρικές εκδηλώσεις σε πόλεις όλων των Περιφερειών.
Για την Αρκαδία οι δράσεις αυτές είναι:
• Περιβαλλοντικό πρόγραμμα «Ελάτε να γίνουμε γιουνιπερογνώμονες», στο δάσος της Μαλεβής Κυνουρίας για 45 γονείς και μαθητές με θέμα το δασικό οικοσύστημα.
• Εργαστήρι ζωγραφικής στην πλατεία του Άρεως στην Τρίπολη για 40 γονείς και μαθητές με θέμα : «Παραδοσιακά κτίρια της πόλης μας». (09:45 -13:30)
• Περιβαλλοντικό μονοπάτι και καλλιτεχνικό εργαστήρι με θέμα «Κατασκευές με υλικά της φύσης» στο άλσος του Αγίου Γεωργίου Τριπόλεως για 40 γονείς και μαθητές. (09:45 – 13:00)

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη