ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΜΥΡΝΙΩΤΗ ΓΙΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Εκτενές δελτίο τύπου με τις απόψεις του δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων εκδόθηκε από το Δ. Τρίπολης.
Στο σχετικό δελτίο τύπου γίνεται αναδρομή στο συγκεκριμένο θέμα των όσων έχουν γίνει μέχρι σήμερα και επισημαίνεται από το Δήμαρχο ότι : «το θέμα των απορριμμάτων σχεδόν επί τριάντα χρόνια βασανίζει τους πολίτες όλου του Δήμου – αλλά κυρίως αυτούς της περιοχής των Φιλικών και της Αγίας Αικατερίνης, ωστόσο, κανένας θεσμικός παράγοντας, Υπουργείο, πρώην Νομαρχία, Περιφέρεια ή Πρώην Δήμος, δεν το αντιμετώπισαν με υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα, αλλά κυρίως με αποτελεσματικότητα».
Αναφερόμενος στην τωρινή κατάσταση ο κ. Σμυρνιώτης διευκρινίζει ότι :
«Μετά από 2 συνεδριάσεις της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου Τρίπολης, επελέγη, με απευθείας ανάθεση (όπως ορίζει άλλωστε ο νόμος για έκτακτες περιπτώσεις) η μεταφορά των σκουπιδιών, από την εταιρία ΠΕΛΑΝ Α.Ε., τη μοναδική ουσιαστικά εταιρία που εκδήλωσε πραγματικό ενδιαφέρον και πληρούσε απαραίτητες προδιαγραφές.
Στην παρούσα φάση δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί κανένας διαγωνισμός για μεταφορά απορριμμάτων, γιατί η μεταφορά δεν είναι και δεν μπορεί να είναι μόνιμη λύση.
Η επιλογή έγινε ύστερα από έρευνα αγοράς και σκληρή διαπραγμάτευση . Γι΄αυτό χρειάστηκε να παρεκκλίνουμε κατά δέκα μόνο μέρες από τον ένα μήνα προθεσμία που μας είχε δοθεί από τους Φιλικούς.
Ζητάμε συγγνώμη από τους δημότες μας γι' αυτές τις 10 μέρες , αλλά ζητάμε περισσότερο συγγνώμη εκ μέρους των προηγούμενων δημοτικών αρχών αλλά και όλων των αρμόδιων κρατικών και αυτοδιοικητικών φορέων για τα 30 χρόνια που πέρασαν χωρίς να γίνει τίποτα.
Η κατάθεση των παραστατικών της ΠΕΛΑΝ Α.Ε. απέδειξε ότι ο ενδιαφερόμενος ήταν φερέγγυος, αξιόπιστος για τη διαδικασία αυτή, και πληρούσε όλα τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ένα τόσο σημαντικό και υπεύθυνο εγχείρημα.
Κατά τη διάρκεια της 1ης συνεδρίασης της Οικονομικής Επιτροπής, εμφανίστηκε έτερος ενδιαφερόμενος, στον οποίο δόθηκε προθεσμία μιας ημέρας, επιβαρύνοντας την πόλη μας και με άλλα σκουπίδια, για να προσκομίσει δικαιολογητικά του, γιατί εμφανίστηκε την πρώτη φορά χωρίς δικαιολογητικά, χωρίς τίποτα.
Στη 2η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής, τα προσκομισθέντα έγγραφα και το γεγονός ότι δεν διέθετε αδειοδοτημένο χώρο όπου θα μπορούν να φυλάσσονται τα απορρίμματα σε περίπτωση που και είναι αδύνατη η αυθημερόν μεταφορά τους δεν έπεισαν ότι επρόκειτο για αξιολογήσιμη πρόταση».

ΕΡΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη