ΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΑΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΤΟΥ ΟΡΦΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

Μια από τις καλύτερες συναυλίες της έδωσε η Χορωδία ΟΡΦΕΑΣ Τρίπολης την Κυριακή που μας πέρασε το πρωί στο Δημαρχείο Αμαρουσίου στην Αθήνα για την εκδήλωση τιμής στους ήρωες της Εθνεγερσίας του '21. Η πρόσκληση ήταν από τον Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη και την Πρόεδρο της Ένωσης Πελοποννησίων Αμαρουσίου κ. Πόπη Βραχιώτου - Λυμπεροπούλου.

Έτσι με οχτώ κομμάτια στο ρεπερτόριο της και με μαέστρο της τον κ. Βασίλειο Τζαβάρα εντυπωσίασε τους ευρισκομένους στην κατάμεστη αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου Αμαρουσίου.

Προηγήθηκαν οι ομιλίες του Δημάρχου κ. Πατούλη και της Προέδρου κ. Λυμπεροπούλου, η οποία κατάγεται από την Τρίπολη,  που μας κάλεσαν να σταθούμε όμοιοι με αυτούς για να υπερασπίσουμε την αξιοπρέπεια και αν χρειαστούν αγώνες να αγωνιστούμε.

Επίσης πολύ μεγάλο ενδιαφέρον είχε η ομιλία του Προέδρου του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων κ. Στάθη Παρασκευόπουλου με θέμα "η Εθνεγερσία του 1821".

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Αντώνης Οικονόμου - Πρόεδρος Ένωσης Χορωδιών Ελλάδας , ο κ. Γιάννης Κατσούλος - Γραμματέας Ένωσης Εταιρείας Αρκαδικών Γραμμάτων και Τεχνών.
Επίσης παρευρέθηκαν ο τέως Δήμαρχος Αμαρουσίου, δημοτικοί σύμβουλοι και ο κ. Ιωάννης Φράγκος - Τενόρος όπου κατάγεται από το Βαλτέτσι, γεννημένος στην Αυστραλία και ο οποίος θα παρευρεθεί και θα τραγουδήσει μαζί με την Χορωδία του Ορφέα Τρίπολης στην συναυλία που θα δοθεί στην Τρίπολη στις 25 Μαρτίου στο Πνευματικό κέντρο και με την συμμετοχή του κ. Ανδρέα Πυλαρινού - μαέστρου της Χορωδίας και της ορχήστρας της ΕΡΤ. Ο κ. Φράγκος ένας από τους μεγαλύτερους τενόρους έχει τραγουδήσει ρόλους στη Λυρική Σκηνή Ν. Αυστραλίας, στο Μουσικό θέατρο Αυστραλίας , στην Οκλαχόμα κλπ

Ρεπορταζ - Φωτο : Βάλια Αμπατζή- Δημοσιογράφος και Σοπράνο Χορωδίας Ορφέα Τρίπολης





Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη