ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΤΑ ΑΡΩΜΑΤΙΚΑ ΦΥΤΑ


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας σήμερα το απόγευμα διοργάνωσε μια  ημερίδα για τις καινοτόμες καλλιέργειες στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως, με θέμα: «ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ ΚΑΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ: ΠΩΣ – ΠΟΥ – ΠΟΤΕ».
Σκοπός της ημερίδας αυτής ήταν να παρουσιαστεί στους Αρκάδες  εναλλακτικές και καινοτόμες καλλιέργειες που μπορούν να αναπτυχθούν στην περιοχή μας και να γίνουν όλο και περισσότεροι. καλλιεργητές.  Τελικά το αμφιθέατρο γέμισε μέσα και έξω!!!!!!! Τόσος κόσμος ενδιαφέρθηκε για το θέμα αυτό που οι όρθιοι ήταν πολλοί!

Στο χωλ στην είσοδο του αμφιθέατρου υπήρχαν τα αρωματικά φυτά προκειμένου να τα γνωρίσουμε από κοντά και ένας ακόμα προτζέκτορας γιαυτους που ήταν έξω.
Την ημερίδα ξεκίνησε ο Γ. Μπουντρούκας - Πρόεδρος Επιμελητηρίου Αρκαδίας και ο
Δρ. Γ. Καρέτσος  από το Ινστιτούτο Δασικών Ερευνών με τους χαιρετισμούς τους.
Μετά ξεκίνησαν οι παρουσιάσεις με την Δρ. Πασχαλίνα Χατζοπούλου - Προϊσταμένη Τμήματος Αρωματικών & Φαρμακευτικών Φυτών - ΚΕΝΤΡΟ ΓΕΩΡΓΙΚΗΣ ΕΡΕΥΝΑΣ ΒΟΡΕΙΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ όπου ανέπτυξε την Παραγωγή και Αξιοποίηση Αρωματικών Φαρμακευτικών Φυτών .
Ύστερα ο Καθηγητής Σταύρος Κατσιώτης,ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ Α.Π.Θ.  μίλησε για την προσθήκη Υπεραξίας στα Φαρμακευτικά Αρωματικά Φυτά δια της Επεξεργασίας/Μεταποίησής τους και την Προώθησή τους στις αγορές.
Μετά ακολούθησαν ο Δρ. Ιωάννης Ξυνιάς – Καθηγητής Γενετικής και βελτίωσης φυτών ΤΕΙ-Καλαμάτας με την Αρώνια και το Μύρτιλο, ο Παρασκευάς Παρασκευόπουλος, Πρόεδρος Δ.Σ. – Σύμβουλος Ανάπτυξης και Επικοινωνίας «ΑΛΦΕΙΟΣ ΡΟΔΙ Α.Ε.» με θέμα την Ροδιά: Εναλλακτική Δυναμική Καλλιέργεια, ο Παναγιώτης Καρυπίδης, Πρόεδρος Συλλόγου Τρουφοσυλλεκτών & Τρουφοπαραγωγών Ελλάδας ανέλυσε την Τρούφα όσον αφορά την παραγωγή  την συλλογή και την προώθηση.
Τελος ο Βασίλης Κωνσταντινίδης, από τον Σύλλογο «Πελοποννησιακό Ιπποφαές»  ανέπτυξε το θέμα :Το ιπποφαές στην Πελοπόννησο .

Η ημερίδα έκλεισε με δοκιμή τοπικών προιόντων στον προαύλιο χώρο του πνευματικού κέντρου, μια προσφορά των δικών μας επιχειρηματιών.




Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη