ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΑΤΣΑΦΑΝΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Συνέντευξη τύπου έδωσε σήμερα στα ΜΜΕ ο Αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Κατσαφάνας σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί εδώ και μέρες με τα σκουπίδια. Το θέμα είναι ότι πρέπει να βρεθεί νέος χώρος με απευθείας ανάθεση για την εκφόρτωση των σκουπιδιών και το συμβούλιο αναμένεται να γίνει μετά τις εκλογές. Ο Δήμος κατανοεί τα προβλήματα κυρίως τώρα που άρχισε να κάνει ζέστη και τα σκουπίδια σιγά σιγά μαζεύονται. Ας μην ξεχνάμε ότι καθημερινά συλλέγονται 80-90 τόνοι. Με την συνεργασία της Περιφέρειας και Δήμου σύντομα θα δοθεί ένα οριστικό τέλος. Ζητάμε την κατανόηση του κόσμου ότι αυτή η απόφαση καθώς και ο νέος χώρος δεν μπορεί να βρεθεί άμεσα αλλά μετά τις εκλογές θα πάρει οριστικά τέλος το θέμα.

 O  Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Κατσαφάνας εξηγεί το λόγο για τον οποίο δημιουργήθηκε αυτή η δύσκολη κατάσταση στο Δήμο  μας . Δήλωσε:
« Πραγματικά το πρόβλημα των σκουπιδιών είναι μεγάλο της τελευταίες μέρες και λόγω των καιρικών συνθηκών . Πρέπει όμως  να διευκρινίσουμε στους συνδημότες μας ότι σε καμία περίπτωση δεν είναι ευθύνη της Δημοτικής Αρχής αλλά είναι αποτέλεσμα προσωρινού προβλήματος που δημιουργήθηκε στο χώρο εναπόθεσης των απορριμμάτων . Ήδη όμως έχει ξεκινήσει συστηματικά η αποκομιδή και εντός των επόμενων ημερών θα έχει μπει η πόλη μας και πάλι σε κανονικούς ρυθμούς .
Ο Δήμος Τρίπολης άλλωστε ολοκληρώνει  την διαδικασία της προσωρινής διαχείρισης με τρόπο που αφενός σέβεται  το περιβάλλον και αφετέρου δεν  επιβαρύνει με αύξηση των δημοτικών τελών τους πολίτες

Όσον αφορά τα σκουπίδια του Παναρκαδικού τόνισε ότι κάποια υλικά που θα έπρεπε να πετάγονται σε άλλους χώρους πετάγονται κανονικά στα σκουπίδια και αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την υγεία μας.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη