ΠΑΙΔΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ ΤΡΙΠΟΛΗΣ


« ΠΑΜΕ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΗ! »
Η κατασκήνωση του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος θα ανοίξει και φέτος την πύλη της για να υποδεχθεί τους  μικρούς της φίλους .


Ο Αντιδήμαρχος κ. Κώστας Ταλούμης δήλωσε: «Επιθυμία της Δημοτικής Αρχής είναι να λειτουργήσει καλύτερα από κάθε άλλη χρονιά  η κατασκήνωση του Δήμου Τρίπολης στο Παράλιο Άστρος, αφού η βελτίωση είναι συνεχής τόσο στις κτιριακές εγκαταστάσεις, όσο και στην οργάνωση των δραστηριοτήτων για τα παιδιά .Από την πλευρά των υπευθύνων γίνεται κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να οργανωθεί ένα ψυχαγωγικό αλλά και δημιουργικό πρόγραμμα που θα κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρον τους ενώ οι ομαδάρχες θα είναι αποκλειστικά εκπαιδευτικοί και οι γυμναστές θα γίνει προσπάθεια να έχουν ειδικότητα ναυαγοσώστη ,  βεβαίως  θα υπάρχει γιατρός όπως πάντα για την ασφάλεια των παιδιών. Ότι έχει να κάνει με παιδιά πρέπει να είναι προσεκτικά σχεδιασμένο καθώς η κατασκήνωση αποτελεί ένα σχολείο για τα παιδιά αφού σε αυτήν πέραν της διασκέδασης και της άσκησης επιτυγχάνεται και διαπαιδαγώγησή τους





Ωστόσο η Δημοτική Αρχή στην προσπάθεια της να δώσει φέτος τη δυνατότητα σε περισσότερα παιδιά να βρεθούν στην κατασκήνωση του Δήμου πρόσθεσε ακόμα μία κατασκηνωτική περίοδο .


Συγκεκριμένα οι κατασκηνωτικές περίοδοι στις εγκαταστάσεις του Παραλίου Άστρους, για παιδιά-δημότες του διευρυμένου Δήμου Τρίπολης, αγόρια και κορίτσια, ηλικίας 7-12 ετών (2000-2005), σε έξι κατασκηνωτικές  περιόδους, από τις 19 Ιουνίου 2012 έως  και τις 11 Αυγούστου 2012  θα φιλοξενήσουν περίπου 600 παιδιά.








O Υπεύθυνος Προγράμματος Οργάνωσης και Σχεδιασμού της κατασκήνωσης του Δήμου Τρίπολης κ .Φώτης Σαββάκης δήλωσε: « Φιλοσοφία της δημοτικής αρχής είναι η παιδική κατασκήνωση του Δήμου Τρίπολης να λειτουργεί  ως πόλος έλξης των παιδιών κι ως τόπος όπου οι κατασκηνωτές  μπορούν ν΄αναπτύξουν αρμονικά κι ολόπλευρα τις διανοητικές και ψυχοσωματικές  δυνάμεις τους.


Στόχος μας είναι να εντάξουμε τα ενδιαφέροντα  των παιδιών στο ημερήσιο πρόγραμμα της κατασκήνωσης και μέσα από αυτό να  ικανοποιηθεί η ανάγκη τους για αυτονομία , για συνεργασία, για επάρκεια,  για συμμετοχή,  για ομαδική διαβίωση και  παράλληλα σε συνεργασία με το επιστημονικό προσωπικό να εξασφαλιστεί μια ασφαλής και ευχάριστη διαμονή.


Θα ήθελα επίσης να τονίσω τη συντονισμένη προσπάθεια που γίνεται για συνεχή  συντήρηση και βελτίωση των κτιριακών εγκαταστάσεων αλλά και  των εξωτερικών χώρων της κατασκήνωσης.


Στο ημερήσιο πρόγραμμα περιλαμβάνονται  πολλές και ποικίλες  αθλητικές, καλλιτεχνικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες. Ενδεικτικά αναφέρω την εκμάθηση βασικών τεχνικών της κολύμβησης, τη μύηση και την εκμάθηση  δεξιοτήτων των πιο διαδεδομένων αθλημάτων όπως το ποδόσφαιρο, το μπάσκετ, το βόλεϊ αλλά και λιγότερο δημοφιλών όπως το πινκ πονκ, η τοξοβολία, η αναρρίχηση, το tae kwo do , αλλά και θέματα  που σχετίζονται με την διατροφή και την υγεία, την τεχνολογία και το internet, τις πρώτες βοήθειες , τη ζωγραφική, τον μοντέρνο και παραδοσιακό  χορό, τη δημιουργία κατασκηνωτικής εφημερίδας, δράσεις που σχετίζονται με την εξοχή και την ύπαιθρο  κ.α.


 Με σύνθημά μας’’ Πάμε κατασκήνωση’’ περιμένουμε τους μικρούς μας φίλους να δηλώσουν συμμετοχή για να ενταχθούν στη μεγάλη μας κατασκηνωτική παρέα και  βρεθούν στο πιο όμορφο καλοκαιρινό ταξίδι περιπέτειας ..














ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΠΕΡΙΟΔΟΙ:


 Η πρώτη κατασκηνωτική περίοδος θα είναι για αγόρια,  από 8  έως 10 ετών, θα διαρκέσει από 19 Ιουνίου μέχρι και  27  Ιουνίου, και θα συμμετάσχουν 100 περίπου παιδιά.


            Η δεύτερη κατασκηνωτική περίοδος, θα είναι για κορίτσια, από 8 έως 10 ετών, θα διαρκέσει από 28 Ιουνίου μέχρι και 6 Ιουλίου και θα συμμετάσχουν 100 περίπου παιδιά.            


Η  τρίτη κατασκηνωτική περίοδος, θα είναι για αγόρια από 10 έως 12 ετών, θα  διαρκέσει από 7 Ιουλίου έως και 15 Ιουλίου,  και θα συμμετάσχουν περίπου 100 παιδιά.


Η τέταρτη κατασκηνωτική περίοδος ,  θα είναι για κορίτσια  από 10 έως 12 ετών, θα διαρκέσει από 16 Ιουλίου έως και 24 Ιουλίου έως  και θα συμμετάσχουν περίπου 100 παιδιά.


Η πέμπτη κατασκηνωτική περίοδος, , θα είναι μικτή για αγόρια και κορίτσια από 7 έως 8 ετών, θα διαρκέσει  από  25 Ιουλίου έως και 2 Αυγούστου και θα συμμετάσχουν 100 παιδιά.


Η έκτη κατασκηνωτική περίοδος, η ηλικία που θα φιλοξενηθεί θα καθοριστεί από τις αιτήσεις που θα κατατεθούν, θα διαρκέσει από 3 Αυγούστου έως και 11 Αυγούστου και θα συμμετάσχουν 100 παιδιά





               Οι εγγραφές για τις κατασκηνώσεις θα γίνουν αλφαβητικά, στο νέο Δημαρχείο Τρίπολης, Αταλάντης & Λαγοπάτη 2ος όροφος  στο Τμήμα Παιδείας και Δια βίου μάθησης, Πολιτισμού & Αθλητισμού  κα. Λαμπράκη Β., κατά τις εξής ημέρες και ώρες :


            07-05-2012                  ημέρα Δευτέρα                     ώρα 6-8 μ.μ.                   Α,Β,Γ,Δ,Ε,


08-05-2012                  ημέρα Τρίτη                        ώρα 6-8 μ.μ.                   Ζ,Η,Θ,Ι,Κ,


            09-05-2012                  ημέρα Τετάρτη                     ώρα 6-8 μ.μ.                   Λ.Μ.Ν,Ξ,


            10-05-2012                  ημέρα Πέμπτη                      ώρα 6-8 μ.μ.                   Ο.Π.Ρ.Σ.Τ.                                                                                                                                                                      


            11-05-2012                 ημέρα Παρασκευή               ώρα 6-8 μ.μ.                  Υ.Φ.Χ.Ψ.Ω.





             Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να προσκομίσουν τα βιβλιάρια υγείας των παιδιών και μία πρόσφατη απόδειξη πληρωμής  οποιασδήποτε ΔΕΚΟ(ΔΕΗ,ΟΤΕ, ΔΕΥΑΤ κτλ).





Η αναχώρηση των παιδιών θα γίνεται από την Πλ. Άρεως στις 8.00 το πρωί και η επιστροφή θα γίνεται πάλι στην Πλ. Άρεως στις 10.30 – 11.00 το πρωί.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη