ΟΙ ΦΟΙΝΙΚΕΣ ΤΟΥ ΜΑΛΛΙΑΡΟΠΟΥΛΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΥΤΕΥΤΗΚΑΝ

Tο έργο ανάπλασης της Πλατείας Πετρινού προχωράει ακολουθώντας τις εργασίες που προβλέπονται στη μελέτη.Ο Δήμαρχος Τρίπολης  Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε: «Η Δημοτική Αρχή προσπαθεί με κάθε τρόπο να τηρηθεί το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης του έργου . Κάναμε μια παρέμβαση για να έρχεται η χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ πιο γρήγορα ώστε να μην έχουμε καθυστερήσεις στο έργο . Δεν θέλουμε λοιπόν σε καμία περίπτωση η ροή της χρηματοδότησης να είναι αφορμή για κάποια διακοπή ή καθυστέρηση του έργου . Γι αυτό και εντείνουμε τις προσπάθειες μας προς κάθε κατεύθυνση.  Είμαστε μέσα στο χρονοδιάγραμμα και συνεχίζουμε . 
Όσον αφορά τώρα τους δυο μεγάλους φοίνικες που χρόνια τώρα στόλιζαν τον προαύλιο χώρο του Μαλλιαροπουλείου Θεάτρου  στη μελέτη που συντάχθηκε για την ανάπλαση της Πλατείας δεν τους συμπεριλάμβανε στη νέα της μορφή . Μάλιστα  πριν λίγες μέρες είχαν έρθει μέλη της επιτροπής ελέγχου των έργων του ΕΣΠΑ , είδαν τους φοίνικες και επειδή η μελέτη όπως προανέφερα δεν τους προέβλεπε μας ζήτησαν να τους απομακρύνουμε. Στις δικές μας προθέσεις ήταν να μην τους διώξουμε και γι αυτό δεν το είχαμε κάνει τόσο καιρό, αλλά δεν μπορούσαμε να κάνουμε διαφορετικά.
Θέλω να σας ενημερώσω όμως ότι οι φοίνικες μεταφυτεύτηκαν σε -δημοτικό χώρο- στο Εξωκλήσι της Αγίας Σοφίας στην περιοχή της Φτέρης- που τελεί υπό την προστασία των υπαλλήλων του Δήμου Τρίπολης . Πάνω από όλα σεβόμαστε το περιβάλλον και δεν θα επιτρέπαμε ποτέ οι φοίνικες να πεταχτούν. Άλλωστε πριν ακόμη ξεκινήσει το έργο ανάπλασης στην Πλατεία Πετρινού ήρθαμε σε συνεννόηση με τον εργολάβο ώστε να μην πεταχτεί ούτε ένα από τα φυτά και δέντρα που θα ξεριζωθούν από την πλατεία αλλά να μεταφυτευτούν. Μεταφέρθηκε ακόμη  και το χώμα της πλατείας στα πάρκα του Δήμου.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη