Δίκαιο και σωστό το αίτημα των κατοίκων του χωριού Ρίζες, για επέκταση του αρδευτικού δικτύου από τον ταμιευτήρα της Τάκας


Δίκαιο και σωστό χαρακτήρισε το αίτημα των κατοίκων του χωριού Ρίζες, για επέκταση του αρδευτικού δικτύου από τον ταμιευτήρα της Τάκας μέχρι τον οικισμό τους, κατά την τοποθέτησή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Τατούλης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου την Τετάρτη 23 Μαΐου 2012.

Μετά την πρόταση του Περιφερειάρχη αποφασίστηκε ομόφωνα να σταλεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αίτημα επέκτασης του αρδευτικού δικτύου μέχρι το χωριό Ρίζες και όπως ενημέρωσε το σώμα ο κ. Τατούλης, σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα υπάρξει συνάντηση στην έδρα της Περιφέρειας με τους μελετητές του έργου προκειμένου να εξεταστούν οι τεχνικές δυνατότητες για το σκοπό αυτό.

«Αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Πελοποννήσου μπόρεσε και έτρεξε το έργο που «κοιμόταν» για μακρύ χρονικό διάστημα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης αναφερόμενος σε μια πολύ σημαντική περιοχή, όπως τη χαρακτήρισε, για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας και της κτηνοτροφίας, μιας περιοχής μάλιστα όπως τόνισε, με τους λιγότερους αναλογικά δημοσίους υπαλλήλους.

Από τον Απρίλιο του 2011 το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε τη ΜΠΕ για το έργο στην περιοχή της Τάκας, όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, προσθέτοντας ότι μέχρι να διευθετηθεί το ζήτημα θα πρέπει να επιτραπεί η συνέχιση χρήσεως των γεωτρήσεων. «Αντιμετωπίζουμε το θέμα της διαχείρισης των υδάτων στην περιοχή συνολικά και για το λόγο αυτό έχουμε προβλέψει στο Τεχνικό Πρόγραμμα της Αρκαδίας του 2012 την κατασκευή φραγμάτων στους ποταμούς Δολιανίτη και Γαρεάτη, προκειμένου να εμπλουτιστεί ο υδροφόρος ορίζοντας».

Ο Περιφερειάρχης τόνισε τέλος ιδιαίτερα το γεγονός ότι το νερό σήμερα αποτελεί τη μεγαλύτερη επιβάρυνση της αγροτικής οικονομίας και για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Πελοποννήσου έχει έμπρακτα δείξει την ιδιαίτερη μέριμνά της.  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη