ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Η ίδρυση Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου στην Τρίπολη ήταν το θέμα παραχώρησης συνέντευξης τύπου στα τοπικά ΜΜΕ της Τρίπολης σήμερα στο Δημαρχείο. Ο Δήμαρχος Τρίπολης υποδέχθηκε τους εκπροσώπους του ΕΑΠ τον Πρόεδρο κ. Κοσιώνη, τον Αντιπρόεδρο κ. Παναγιώτη Γιαννόπουλο και τον Γραμματέα κ. Ροδόπουλο. Το ΕΑΠ θα στεγαστεί στο Πετροπούλειο Κληροδότημα στην Πλατεία Πετρινού με ελπίδα να λειτουργήσει τον Σεπτέμβρη και τώρα βρίσκεται υπο εργασίες.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Σμυρνιώτης είπε:

"Με χαρά υποδεχόμαστε το ΕΑΠ ώστε να βάλουμε τις βάσεις συνεργασίας μαζί του. Ο Δήμος παραχωρεί το Πετροπούλειο που θα αποτελέσει πόλο έλξης φοιτητών του ΕΑΠ."

Ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Γιαννόπουλος δήλωσε:

" Με μεγάλη μου χαρά υπηρέτησα ως Νομάρχης Αρκαδίας αυτόν τον τόπο και με μεγάλη χαρά ξαναέρχομαι για να βάλουμε τις βάσεις του ΕΑΠ, με τη συνεργασία του Δημάρχου να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα. Θα συμβάλλουμε στην νεολαία και στην κοινωνία της Τρίπολης"

Ο Γραμματέας ΕΑΠ κ. Ροδόπουλος τόνισε ότι:

"Στην Τρίπολη θα εγκατασταθεί μια νέα δομή. Είναι πύλη και πόλος έλξης και θα λειτουργήσει ως ενημέρωση αλλά και για μεταπτυχιακά προγράμματα για το εξωτερικό. Θα μπορεί το κοινό να παρακολουθεί ομιλίες. Οι 700 τόμοι θα είναι προσβάσιμοι όχι μόνο σε φοιτητές αλλά και στους πολίτες.
Θα είναι στέκι συνάντησης καθηγητών και φοιτητών.
Θα μπορούν επίσης να παρακολουθήσουν τα μαθήματα εδώ. Κάθε χρόνο γίνονται 50.000 αιτήσεις όπου με κλήρωση επιλέγονται οι φοιτητές.
Όλοι είναι ενεργοί φοιτητές. Πληρώνουν για να μάθουν. Δεν είναι οι αιώνιοι φοιτητές.
Η μάθηση εξ αποστάσεως μειώνει το κόστος της μάθησης σε σχέση με έναν κλασικό φοιτητή."

Μετά ακολούθησε επίσκεψη στο υπο κατασκευή κληροδότημα







Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη