ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΟΡΦΕΑ ΒΑΣΙΛΗ ΤΖΑΒΑΡΑ

Μια πολύ όμορφη βραδιά τιμής στο μαέστρο της Χορωδίας Ορφέα Τρίπολης κ. Βασίλη Τζαβάρα απόλαυσαν όλοι όσοι παρευρέθηκαν στα εντευκτήρια της χορωδίας την Κυριακή το βράδυ. Πολλά χαμόγελα αλλά και πολλές ευχές όχι μόνο χορωδοί αλλά και φίλοι του Ορφέα καθώς και οι αρχές του τόπου έσπευσαν να δώσουν στον δικό μας μοναδικό μαέστρο ο οποίος έχει προσφέρει στην πόλη αυτή ένα μεγάλο κοινωνικό έργο και έχει φτάσει το όνομα της Τρίπολης και στο εξωτερικό.
Η βραδιά ξεκίνησε με ευχές και ομιλίες από στενούς φίλους του κ. Τζαβάρα , ανάμεσα σε αυτούς και του συνθέτη Δημήτρη Παπαποστόλου που έχει συνθέσει την συμφωνική ορθόδοξη λειτουργία ένα πολύ μεγάλο χορωδιακό έργο. Επίσης μίλησε ο κ. Κωνσταντόπουλος , πρώην νομάρχης,   ο κ. Σαββάκης και ο Δήμαρχος κ Σμυρνιώτης. Όλοι είχαν να πουν κάτι, μια ανάμνηση από τα χρόνια πορείας του σπουδαίου αυτού μαέστρου.
Η νεανική χορωδία είχε ετοιμάσει ένα υπέροχο μουσικό σύντομο πρόγραμμα΄υπό την διεύθυνση της υπέροχης μαέστρου  κας Χριστίνας Αθανασοπούλου και προς το τέλος είπαν μαζί με την μεικτή χορωδία  ένα μουσικό διαχρονικό κομμάτι .

Μέσα από ένα βίντεο διαπιστώσαμε ότι ο άνθρωπος αυτός είναι ένα πολύ σπουδαίο κομμάτι της πόλης αλλά και της ιστορίας της. Υπηρετεί αφιλοκερδώς τον Ορφέα από το 1979.
Ο ίδιος στο τέλος της εκδήλώσης συγκινησιακά φορτισμένος κάλεσε κοντά του τους ανθρώπους με τους οποίους είχε κάποτε ξεκινήσει,   ευχαρίστησε τον κόσμο που ήρθε γιαυτήν την σημαντική βραδιά. Μάλιστα΄ευχαρίστησε και την κ. Αθανασοπούλου και την κ. Κουζίνη που είναι δίπλα του και θα είναι οι συνεχιστές - μαέστροι του Ορφέα αφού με μεγάλη επιτυχία αλλά και αφιλοκερδώς διευθύνουν την Νεανική και Παιδική χορωδία του Ορφέα.
Η βραδία έκλεισε με την ονομασία του χώρου των εντευκτηρίων σε "ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΑΕΣΤΡΟΥ ΒΑΣΙΛΗ ΤΖΑΒΑΡΑ" και τα αποκαλυπτήρια της επιγραφής (σύμφωνα με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του "Ορφέα").
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης, οι αντιδήμαρχοι κ. Ταλούμης και κ. Σαββάκης, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Κουκάκης, η σοπράνο κ. Έλενα Γιοβάνοβιτς - Μπακοπούλου και πολλοί άλλοι.










Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη