ΕΓΙΝΕ Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΧΑΝΟΚΗΠΟ






Ο Δήμος Τρίπολης με σύνθημα « Αλλάξτε την καθημερινότητα σας , γνωρίστε τις ομορφιές της γης και γευτείτε τους καρπούς της δημιουργίας σας » προχώρησε στη σύσταση Δημοτικού Λαχανόκηπου .




Πλήθος κόσμου ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του , οι συμμετοχές ξεπέρασαν κάθε προσδοκία και για το λόγο αυτό μειώθηκε η έκταση των αγροτεμαχίων για να καλυφθούν όλοι οι ενδιαφερόμενοι με προτεραιότητα στους ανέργους , τρίτεκνους και πολύτεκνους .




Η τελετή παράδοσης του Λαχανόκηπου πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Μαΐου 2012 με την παρουσία του Δημάρχου Τρίπολης κ. Γιάννη Σμυρνιώτη , του Αντιδημάρχου Αγροτικής Ανάπτυξης κ . Γιώργου Παπαδημητρίου , του Ειδικού Συνεργάτη του Δήμου Τρίπολης και Γεωπόνου κ. Κώστα Μαλλίρη , Γεωπόνων του Δήμου ,του Προέδρου της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Αρκαδίας κ. Γιάννη Παπαδόπουλο και φυσικά με την παρουσία των 139 συμμετεχόντων στους οποίους και παραδόθηκαν τα αγροτεμάχια προκειμένου να καλλιεργούν και να παράγουν τα δικά τους βιολογικά αγροτικά προϊόντα για να καλύπτουν τις ανάγκες τους , ενώ μέρος της παραγωγής θα διατίθεται για την κάλυψη αναγκών του Δημοτικού Παντοπωλείου .




Ο ενθουσιασμός των πολιτών του Δήμου Τρίπολης ήταν διάχυτος καθ όλη τη διάρκεια της τελετής αποδεικνύοντας την ανάγκη της εποχής για ενεργοποίηση αλλά και δημιουργική διέξοδο από τις δυσκολίες της οικονομικής συγκυρίας .




Η Δημοτική Αρχή προσφέρει τη δυνατότητα στους πολίτες ( έναντι συμβολικού χρηματικού ποσού 30 ευρώ το χρόνο , εξαιρούνται πολύτεκνοι , τρίτεκνοι και άνεργοι ) να ασχοληθούν με την αγροτική ζωή του τόπου τους παρέχοντας και μαθήματα βιολογικής καλλιέργειας από γεωπόνους του Δήμου ώστε όλοι να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις . Άλλωστε βασική προϋπόθεση για τη συμμετοχή ήταν να μην χρησιμοποιηθούν από τους χρήστες φυτοφάρμακα ή λιπάσματα .




Ο Δημοτικός Λαχανόκηπος σε μια συνολική έκταση 16 στρεμμάτων στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τρίπολης και πολύ κοντά στον αστικό ιστό της πόλης , με διαδρόμους προσέγγισης και παροχή νερού , εφόσον το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες , θα παραδοθεί έτοιμος προς χρήση μέχρι τις 20 Μαΐου. Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 θα γίνει και η πρώτη συνάντηση μεταξύ του γεωπόνου και των συμμετεχόντων ως μια πρώτη ενημέρωση για τις διαδικασίες καλλιέργειας των προϊόντων .



Ο Ειδικός Συνεργάτης του Δήμου Τρίπολης και Γεωπόνος Κώστας Μαλλίρης δήλωσε: « Ο Λαχανόκηπος έχει φτάσει κοντά στην ολοκλήρωση του . Λόγω της μεγάλης συμμετοχής των συνδημοτών μας και για να μην αποκλίσουμε κανέναν αναγκαστήκαμε να μειώσουμε την έκταση των αγροτεμαχίων ενώ παράλληλα προσπαθήσαμε να δώσουμε όσο περισσότερες ευκολίες μπορούσαμε στους ενδιαφερομένους , προετοιμασία εδάφους , άρδρευση , χώρους πάρκινγκ. Η μεγάλη συμμετοχή του κόσμου αλλά και η ευχάριστη διάθεση με την οποία αγκάλιασαν το Δημοτικό Λαχανόκηπο μας υποχρεώνει να είμαστε στο πλευρό τους για ότι χρειαστούν . Να αλλάξουμε μαζί την καθημερινότητα μας με δημιουργία και δράση . »





















Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη