Ο Σύλλογος των Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων εόρτασε την Εορτή της Αναλήψεως στην Τρίπολη‏


Γνωρίζουμε καλά  ότι μετά τον  Γολγοθά του Κυρίου, ακολουθεί  η Ανάσταση αυτού και μετά την ζωηφόρο Ανάσταση ακολουθεί η μεγάλη Εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου.



Η Ανάληψη έπεται της Αναστάσεως. Έρχεται  αμέσως μετά το τεσσαρακονθήμερο  των εμφανίσεων του Κυρίου έμπροσθεν  των  μαθητών  του, αλλά παραλλήλως  εδώ τελειώνει, μέχρι να έρθει η ώρα  της δευτέρας παρουσίας,  η ένσαρκος παρουσία του Χριστού μας,  η οποία  άρχισε με τη γέννησή  του στον κόσμο.

 Η αλήθεια αδελφοί μου  είναι μία και μοναδική. Ο  Χριστός μας δεν μας εγκαταλείπει μετά την Ανάληψή  του,  αλλά αντιθέτως, είναι μαζί μας σε κάθε μας βήμα, αναφέρει χαρακτηρίστηκα ο Άγιος Ευαγγελιστής Ματθαίος «Ιδού εγώ μεθ' υμών ειμί πάσας τας ημέρας έως της συντελείας του αιώνος. Αμήν»

Ο  Χριστός μας σήμερα Αναλήφθηκε εις τους ουρανούς. Ένωσε την ανθρώπινη φύση του, με τη θεία φύση του, αχωρίστως, ασυγχύτως, ατρέπτως και αδιαιρέτως. Πλέον μας περιμένει  με ανοικτές αγκάλες, στον Επουράνιο Θρόνο του,   δίπλα στο Θρόνο του Θεού Πατέρα.

«Ανέβη ο Θεός εν αλλαλαγμώ, Κύριος εν φωνή σάλπιγγος» ψάλουν οι Άγιοι Άγγελοι και διακηρύσσουν στα πέρατα της γης  οι  Προφήτες της Εκκλησίας μας.  Χιλιάδες  οι  Αγιογραφημένες Ιερές Εικόνες που αποτυπώνουν το θαυμαστό γεγονός της Αναλήψεως και προσκυνούνται από τους χριστιανούς μας.

Σήμερα ο Χριστός μας, συνοδευόμενος από τους Αγγέλους, εν νεφέλη φωτεινή, ανεβαίνει πλέον  εις τους  ουρανούς. Δείχνει στους μαθητές του, αλλά και σε κάθε χριστιανό ότι τα πάντα γι' αυτόν είναι δυνατά. Το επίγειο έργο του ολοκληρώθηκε. Το αφήνει τώρα παρακαταθήκη στους μαθητές, αλλά και σε όλους εμάς που πιστεύουμε σ' αυτόν. Η πίστη λοιπόν  ανεβάζει τον άνθρωπο στους ουρανούς. Δίδει δόξα, τιμή και ελπίδα στον πιστό. Προσφέρει μια ξεχωριστή  χαρά, που Αγιάζει τη ζωή μας. Ο ίδιος ο Κύριός μας, δια της Αναλήψεώς του, μας δίδει αυτή την βεβαιότητα, η ευλογία βιώνεται και βεβαιώνετε κάθε φορά που η Εκκλησία μας τελεί τα μυστήρια της, εορτάζει τους Αγίους της, υπενθυμίζει τον λόγο του Κυρίου στο Ευαγγέλιό της.

Αυτή την βεβαιότητα ουδείς την γκρέμισε στους αιώνες. Και κάθε φορά που ο καθένας μας τη ζει, ανέρχεται πλησίον του Θεού. Δια του Αναληφθέντος Κυρίου μας.

Σήμερα αυτήν την Μεγάλη Εορτή  της Αναλήψεως του Κυρίου, την εόρτασε λαμπρά η Τρίπολη στο ομώνυμο  λόφο,  στον εορτάζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως, που  εδώ και αρκετά χρόνια έχει υπό την προστασία του ο Σύλλογος των Αρκάδων Ορειβατών και  Οικολόγων. 

Ο Ιερός Ναός,  φωτισμένος θαυμάσια, στολισμένος λαμπρά,  κατάφυτος  από όμορφα λουλούδια,  υποδέχτηκε τους εορτάζοντας και τιμώντας  την Εορτή εκ  της πόλεως της Τριπόλεως. 
Εφαλτήριο της συνάξεως ήταν η  μεγάλη εορτή της Αναλήψεως  του Κυρίου μας. Οι Ιερείς και οι Ιεροψάλτες του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού του Αγίου Βασιλείου  Τριπόλεως, τέλεσαν  με κάθε εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια την Τετάρτη 23η Μαΐου, τον Εσπερινό  αφού προηγήθηκε η Ακολουθία της ενάτης του Πάσχα και ακούστηκε ο παιάνας της Αναστάσεως ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ.

Μετά το πέρας του Εσπερινού ακολούθησε η  Ιερά Λιτάνευση της Εικόνος της Αναλήψεως με την συμμετοχή Κλήρου και Λαού.   

Οι φίλοι και τα μέλη του Συλλόγου των Αρκάδων Ορειβατών και Οικολόγων, προσέφεραν Αρτοκλασία υπέρ υγείας και θείας βοηθείας πάντων των ευλαβών χριστιανών και της μαθητιώσας νεολαίας που αγωνίζεται στην αρένα της εξεταστικής περιόδου,  μετά το πέρας των Ιερών Ακολουθιών οι υπεύθυνοι του Ναού,  δεξιώθηκαν το πλήθος των προσκυνητών, προσφέροντας μικρό κέρασμα σαν αντίδωρο της συμμετοχής τους στην πανήγυρη.

Πλήθος κόσμου συμμετείχε με ευλάβεια  στην Ακολουθία του Εσπερινού, αψηφώντας τον δύσκολο και βροχερό καιρό. Αξιοσημείωτο είναι ότι και φέτος αρκετοί  προσκυνητές ανέβηκαν στον εορτάζοντα Ναό, με τα πόδια, από το μονοπάτι του Βράχου της Αναλήψεως.

Αύριο  Πέμπτη 24η Μαΐου, το  πρωί θα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους χριστιανούς μας να μετέχουν στην Θεία Ευχαριστία και να λάβουν την ευλογία του Αναληφθέντος Κυρίου μας.


                                                                       + Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας


ΦΩΤΟ: ΣΑΟΟ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη