Διαβεβαιώνω τους δημότες μας ότι δεν θα υπάρξουν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από τη διαχείριση των απορριμμάτων


To μείζον θέμα των σκουπιδιών απασχολεί τη Δημοτική αρχή της Τρίπολης κάνοντας αγώνα δρόμου για την επίλυση της διαχείρισης των απορριμμάτων καθώς πάνω από όλα κύριος στόχος της είναι η προστασία της δημόσιας υγείας . 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης με αφορμή την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου και το θέμα με τα σκουπίδια  δήλωσε : "Όλα γίνονται με διαφάνεια και τίποτα δεν κάνουμε εν κρυπτώ" . Οι δημότες μας  δεν πρέπει να ανησυχούν . Θέλω να καθησυχάσω τους κατοίκους των περιοχών που υπάρχουν τα πιθανά οικόπεδα για εγκατάσταση της μονάδας για τη διαχείριση των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι δεν έχουν να φοβηθούν περιβαλλοντικές επιπτώσεις από την όλη διαδικασία . Άλλωστε θα υπάρξει και πλήρης ενημέρωση όλων των πολιτών από το ΤΕΙ Κρήτης για τον τρόπο λειτουργίας της μονάδας , δεν θα υπάρχει τίποτα που να μην γνωρίζουν αφού και αυτό προβλέπεται στη συνεργασία μας με το ΤΕΙ . Μάλιστα  προτρέπω όσους συνδημότες μας διατηρούν αμφιβολίες για τον τρόπο διαχείρισης  να επισκεφτούν τη μονάδα ΚΔΑΥ που λειτουργεί στη ΒΙΠΕ Τρίπολης για να δουν και από κοντά πως γίνεται σωστά η διαχείριση των απορριμμάτων με σεβασμό στο περιβάλλον.

Ακόμη θέλω να  επισημάνω πως τα οικόπεδα που είχαν προταθεί από τη διαδικασία του διαγωνισμού ήταν ακατάλληλα και γι αυτό ακολουθήσαμε άλλη διαδικασία . Για το λόγο αυτό ο  δήμος Τρίπολης καλεί μέχρι και την Παρασκευή όσους ιδιοκτήτες διαθέτουν μεγάλη έκταση που έχει αν είναι δυνατό και στεγασμένο χώρο να το δηλώσουν ώστε να συμπεριληφθεί στην τελική αξιολόγηση όλων των οικοπέδων που θα προταθούν.

Οι πολίτες πρέπει να καταλάβουν ότι το πρόβλημα πρέπει πια να λυθεί . Ο Δήμος Τρίπολης με τη συνεργασία του με το ΤΕΙ Κρήτης κάνει ένα σημαντικό βήμα , περιβαλλοντικά σωστό  και ευελπιστεί- παρόλο που δεν φέρει καμία ευθύνη για το πρόβλημα - ο Δήμος είναι υπεύθυνος μόνο για την αποκομιδή και όχι για τη διαχείριση των απορριμμάτων - σύντομα να δώσει οριστική λύση.

Όσον αφορά την ανακύκλωση γνωρίζουμε ότι υπάρχει πρόβλημα και το πρόβλημα είναι με τους ιδιώτες και την αποκομιδή, αφού μέχρι και τις 11 Απριλίου δεν είχαμε τη δυνατότητα να κάνουμε δημοπρασία ανά δημοτική κοινότητα και έτσι δεν γινόταν σωστή αποκομιδή των ανακυκλώσιμων υλικών. Πλέον όμως μετά την ψήφιση του Νόμου 4071 αυτό το πρόβλημα επιλύεται και έχουμε πλέον την ευχέρεια να κάνουμε δημοπρασία ανά δημοτική ενότητα. Ο κόσμος ανακυκλώνει αλλά όταν βλέπει ότι ο μπλε κάδος είναι γεμάτος τότε δεν ξέρει τι να κάνει... Αυτό όμως θα λυθεί και η ανακύκλωση θα είναι καλύτερη. Στόχος μας είναι να λύσουμε το πρόβλημα αντιμετωπίζοντας το ενιαία και σοβαρά" .

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη