ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΚΑΝΔΥΛΑΣ


Το Τεχνικό Πρόγραμμα που εισηγήθηκε η Εκτελεστική Επιτροπή του Δήμου Τρίπολης για το έτος 2012 ,από την αρχή της θητείας της  νυν Δημοτικής Αρχής ,περιλαμβάνει τα σημαντικότερα συνεχιζόμενα και νέα έργα ( και μελέτες) . To Τεχνικό Πρόγραμμα είναι απόλυτα καταρτισμένο για να ανταποκρίνεται στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών του Δήμου όπως δήλωσε και ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης.



Στο Τεχνικό Πρόγραμμα μεταξύ των άλλων έργων είναι και αυτό της μελέτης ύδρευσης Κανδήλας ( Αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης οικισμού Κανδήλας) , ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής , για το οποίο συντάσσεται μελέτη και θα δρομολογηθεί η υλοποίηση του .Συγκεκριμένα  την Τρίτη 29 Μαΐου 2012 ο Δήμος Τρίπολης υπέγραψε τη σύμβαση εκπόνησης μελέτης του έργου και το κόστος ανέρχεται σε 136.000 ευρώ .



Το έργο είναι πολύ σημαντικό για τους κατοίκους της περιοχής και θα έχει πολύ μεγάλο κόστος περίπου 2.000.000 ευρώ διότι το δίκτυο θα διακτινωθεί σε 20 χιλιόμετρα έκταση εντός του οικισμού .  Λόγω λοιπόν του  μεγάλου κόστους και της δεδομένης οικονομικής συγκυρίας ο Δήμος Τρίπολης θα προτείνει ένταξη  του έργου στο ΕΣΠΑ , γιατί μόνο κατά αυτόν τον τρόπο μπορεί να πραγματοποιηθεί.



Η Αντιδήμαρχος Μαρία Εικοσιδέκα δήλωσε : «Είναι ένα έργο το οποίο έπρεπε να είχε ξεκινήσει και ολοκληρωθεί πολλά χρόνια πριν καθότι το δίκτυο ύδρευσης είναι πολύ παλιό , από το 1950 , και η ποιότητα του νερού πολλές φορές , κυρίως το καλοκαίρι , δεν ήταν η καλύτερη. Επιτέλους έφθασε η ώρα οι κάτοικοι της τοπικής κοινότητας της Κανδήλας της Δημοτικής Ενότητας του Λεβιδίου να πιούν καθαρό νερό , γιατί το έργο αυτό αφορά το πόσιμο νερό .

Η κοινότητα διαθέτει πολλές πηγές με άριστη ποιότητα νερού η οποία όμως στην πορεία αλλοιώνεται καθώς το δίκτυο έχει ρωγμές και εισρέουν διάφοροι μικροοργανισμοί .»





Η νυν Δημοτική Αρχή θέτει επί της ουσίας τις βάσεις σε ότι αφορά τη βελτίωση της ποιότητας της ζωής των πολιτών, πόσο μάλλον όταν τα έργα αφορούν την υγεία των κατοίκων.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη