Στις 20 Ιουλίου διακόπτεται το αναλογικό σήμα... Προμηθευτείτε αποκωδικοποιητή

Σε 8 ημέρες από σήμερα, δηλαδή, στις 20 Ιουλίου τα κανάλια εθνικής εμβέλειας, εκτός των κρατικών (ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3), θα κλείσουν το αναλογικό τους σήμα από το κέντρο εκπομπή του Υμηττού, καθώς θα εκπέμπουν πλέον μόνο ψηφιακά. Με άλλα λόγια, όσα νοικοκυριά δεν φροντίσουν άμεσα να προμηθευτούν τις απαραίτητες συσκευές, δεν θα έχουν τηλεόραση από τις 20 Ιουλίου. Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά, προκειμένου να δούμε τι θα γίνει στις 20 Ιουλίου και πως θα το αντιμετωπίσουμε.

Καταρχάς η διακοπή του αναλογικού σήματος (από τον Υμηττό) θα γίνει σε δύο φάσεις. Έτσι, σε 15 ημέρες από σήμερα θα διακοπεί το αναλογικό σήμα για τους σταθμούς εθνικής εμβέλειας, Mega, ANT1, Alpha, Star, Σκαι και Μακεδονία TV. Αντίθετα η ΕΡΤ λόγω των Ολυμπιακών αγώνων θα διακόψει την αναλογική μετάδοση για τα κανάλια της ΕΤ1, ΝΕΤ, ΕΤ3, στις 17 Αυγούστου. Από το κέντρο εκπομπής του Υμηττού εκπέμπεται ήδη ψηφιακό σήμα. Παράλληλα να σημειωθεί ότι προγραμματίζεται και προετοιμάζεται να εκπέμψουν ψηφιακό σήμα οι περιφερειακοί σταθμοί της Αττικής που αυτή τη στιγμή εκπέμπουν ψηφιακά μόνο από το κέντρο εκπομπής της Αίγινας.

Όσοι λοιπόν τηλεθεατές θέλουν να παρακολουθούν αναλογικά τα τηλεοπτικά προγράμματα των καναλιών εθνικής εμβέλειας και επιθυμούν να αποκτήσουν ψηφιακό σήμα, θα χρειαστεί να ακολουθήσουν τα παρακάτω βήματα: α) Να διαθέτουν ή να προμηθευτούν εξωτερικό αποκωδικοποιητή ψηφιακού σήματος ή τηλεόραση με ψηφιακό δέκτη που να υποστηρίζουν την τεχνολογία κωδικοποίησης MPEG-4 και β) Να επανασυντονίσουν στους ψηφιακούς δέκτες τους τα κανάλια 48 και 52 για τους δημόσιους τηλεοπτικούς σταθμούς και στις συχνότητες 46 και 47 για τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη