Στο ΕΣΠΑ το Μουσικό Σχολείο Τρίπολης – Ολοκληρώνεται το 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης


 Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα αναλάβει το κόστος ολοκλήρωσης των εργασιών για την κατασκευή του 4ου Γυμνασίου Τρίπολης σε περίπτωση που υπάρξει εμπλοκή με τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων.



Σε πλήρη συμφωνία Περιφέρεια Πελοποννήσου και Δήμος Τρίπολης αποφάσισαν την άμεση ένταξη στο ΕΣΠΑ, εντός των προσεχών ημερών, του Μουσικού Σχολείου Τρίπολης και, μετά την προσωπική παρέμβαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ),  την πλήρη αποπεράτωση των εργασιών του 4ου Γυμνασίου Τρίπολης (πρώην Πειραματικού Γυμνασίου), κατά τη διάρκεια σύσκεψής του με το Δήμαρχο Τρίπολης κ. Ιωάννη Σμυρνιώτη, τον Διευθυντή Εκπαίδευσης Αρκαδίας κ. Πολύδωρα Χαριτωνίδη και υπηρεσιακούς παράγοντες, την Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012 στην έδρα της Περιφέρειας.



Αντικείμενο της σύσκεψης αυτής ήταν τα θέματα που αφορούν τη σχολική στέγη στο Δήμο Τρίπολης. Ειδικότερα για το 4ο Γυμνάσιο Τρίπολης αποφασίστηκε η ολοκλήρωση, κατά τα προβλεπόμενα, των εργασιών εκ μέρους ΟΣΚ και σε περίπτωση αδυναμίας αποπληρωμής του υπολειπόμενου ποσού των 700.000 ευρώ περίπου, θα αναλάβει, μετά την προσωπική δέσμευση του Περιφερειάρχη, η Περιφέρεια Πελοποννήσου την κάλυψή του από ίδιους πόρους. 

Με τις αποφάσεις αυτές εξασφαλίζεται η υλοποίηση, και μάλιστα στο συντομότερο δυνατό χρονικό διάστημα, δύο πολύ σημαντικών σύγχρονων σχολικών μονάδων για την πόλη της Τρίπολης και μάλιστα σε μια τόσο δύσκολη χρονική συγκυρία.   

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη