Μέτρα προστασίας για την αντιμετώπιση του καύσωνα


Ο Δήμος Τρίπολης στο πλαίσιο της πολιτικής σχεδίασης εκτάκτων αναγκών, έχει μεριμνήσει ώστε τις μέρες που η θερμοκρασία σε συνδυασμό με την υγρασία δημιουργούν αίσθημα δυσφορίας οι χώροι που  αναφέρονται κατωτέρω θα είναι διαθέσιμοι και θα δέχονται τους δημότες που χρειάζονται βοήθεια, στις κλιματιζόμενες αίθουσες που διαθέτουν.

ΧΩΡΟΙ ΥΠΟΔΟΧΗΣ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης
2710 224423, 2710 243757
Πλατεία Βαλτετσίου 4
ΚΑΠΗ Δήμου Τρίπολης (παράρτημα)
2710 236021
Ρήγα Φεραίου & Παπαρηγοπούλου
Κτήριο Νέου Δημαρχείου
2713600400
Αταλάντης & Λαγοπάτη



Σύμφωνα με τις καθιερωμένες οδηγίες αγωγής υγείας, θα πρέπει οι δημότες μας να γνωρίζουν:

- Να αποφεύγετε την έκθεση στο ηλιακό φως . Να αναζητάτε σκιερά και δροσερά μέρη. Να προτιμάτε τα ανοιχτόχρωμα ρούχα με ανοιχτό λαιμό.

- Να αποφεύγετε την βαριά σωματική εργασία ιδιαιτέρα σε μέρη που υπάρχει μαζί με την υψηλή θερμοκρασία και πολύ υγρασία καθώς επίσης κάτω από ηλιακή ακτινοβολία.

- Να πίνετε άφθονα υγρά με την μορφή του ποσίμου νερού αλλά και των πάσης φύσεως αναψυκτικά κατά προτίμηση φυσικών χυμών.

- Να αποφεύγετε τα οινοπνευματώδη ποτά.

- Να διατρέφεστε με ολιγόθερμη δίαιτα που θα περιλαμβάνει κυρίως λαχανικά και φρούτα πάσης φύσεως με περιορισμό λιπαρών ουσιών.

- Να κάνετε συχνά λουτρά με καταιωνιστήρες (ντους), όπου υπάρχει σχετική αφθονία νερού.

- Να ντύνετε τα νεογνά όσο γίνεται πιο ελαφρά με τα χέρια και τα πόδια ελεύθερα.

- Να δοθεί περισσότερη προσοχή στις καλούμενες ομάδες υψηλού κινδύνου που είναι:

·       Όλα τα άτομα που είναι ηλικίας άνω των 65 ετών

·       Όλα τα άτομα που πάσχουν από χρονιά νοσήματα όπως καρδιόπαθειες, νεφροπάθειες, ηπατοπάθειες, σακχαρώδη διαβήτη κ.α.

·       Όλα τα άτομα που για καθαρά ιατρικούς λογούς παίρνουν φάρμακα για τα χρονιά νοσήματα τους όπως είναι διουρητικά, τα αντιχολινεργικά, τα ψυχοφάρμακα, τα αντισυλληπτικά, τα ορμονούχα συμπεριλαμβανομένης και της ινσουλίνης και των αντιδιαβητικών δισκίων. Ιδιαιτέρα κατά την περίοδο των υψηλών θερμοκρασιών περιβάλλοντος θα πρέπει να συμβουλεύονται τον γιατρό για την ενδεχομένη ελάττωση της δοσολογίας.

               

Ο Αντιδήμαρχος





Γεώργιος Καρλής

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη