Πρώτος Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου ο Δήμαρχος Τρίπολης κ .Γιάννης Σμυρνιώτης


Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες εκλογής των οργάνων διοίκησης του ΦΟΔΣΑ της Περιφέρειας Πελοποννήσου την Τετάρτη 4 Ιουλίου 2012.

Πρώτος Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων Πελοποννήσου εξελέγη ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης  Σμυρνιώτης, συγκεντρώνοντας 40 ψήφους σε σύνολο 45 Δημάρχων και δημοτικών συμβούλων .

Ο κ. Γιάννης Σμυρνιώτης μετά την εκλογή του δήλωσε : « Είναι μια ιστορική μέρα για την  Περιφέρεια Πελοποννήσου σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης γιατί δίνεται πλέον και θεσμικά η δυνατότητα ,οι Δήμοι ,ο πρώτος βαθμός , να διαχειριστεί το σύνολο των αρμοδιοτήτων που έχουν σχέση με την παραγωγή , την διαχείριση , την αξιοποίηση των στερεών αποβλήτων.

Τα τελευταία χρόνια το πρόβλημα έχει οξυνθεί , δυστυχώς οι αλληλοεπικαλύψεις αρμοδιοτήτων για το συγκεκριμένο θέμα δημιούργησαν ειδικά στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα προβλήματα που έχουν να κάνουν με τη γενικότερη διαχείριση αλλά και τις γενικότερα περιβαλλοντικές επιπτώσεις που έχουν δημιουργηθεί από την ανεξέλεγκτη διάθεση των στερεών αποβλήτων.

Πιστεύω ότι με τη συνεργασία όλων , με την εφαρμογή του Περιφερειακού σχεδιασμού , τη συνεργασία της αιρετής Περιφέρειας και της Κυβέρνησης να μπορέσουμε να βρούμε σύντομα λύση αλλά και να αντιμετωπίσουμε με τον δυνατό καλύτερο τρόπο αυτό το διάστημα που θα μεσολαβήσει μέχρι την οριστική διαχείριση των στερεών αποβλήτων.

Πιστεύω πως θα συμβάλλουμε στην όσο καλύτερη λύση του προβλήματος . Και γιατί όχι να μετατρέψουμε αυτό το πρόβλημα σε ευκαιρία ανάπτυξης.

Η δική μου πρόταση αφορούσε την εκπροσώπηση όλων των περιφερειακών ενοτήτων και των Δήμων , των μεγάλων αλλά  και των Δήμων που έχουν συγκεκριμένα προβλήματα κυρίως με την κακή διαχείριση των δεμάτων που έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση των δεματοποιητών.

Είμαι πεπεισμένος ότι θα καταλήξουμε σε μια εκτελεστική επιτροπή που θα εκφράζει το σύνολο του διοικητικού συμβουλίου το οποίο εξάλλου είναι και το κυρίαρχο όργανο του φορέα.


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη