Ο πρόεδρος της ΕΝΠΕ Γιάννης Σγουρός δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη πίεσης να περάσουν στην διοικητική ευθύνη των Περιφερειών τα νοσοκομεία


Ο χώρος της υγείας αποτελεί το σκληρό πυρήνα των μνημονιακών συμφωνιών για τη χώρα σημείωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου την Τετάρτη 4 Ιουλίου, υπογραμμίζοντας ότι θέλει αποφασιστικότητα και ισχυρή γνώση αυτών που θα τον διοικήσουν.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου τόνισε επίσης την ανάγκη να περάσουν στη διοικητική ευθύνη της Περιφέρειας τα νοσοκομεία σύμφωνα με την αρχική πρόβλεψη του Νόμου του Καλλικράτη. «Η τροποποίηση της τελευταίας στιγμής του τότε Υπουργού Υγείας κ. Λοβέρδου έγινε με συνευθύνη όλων των κομμάτων της τότε κυβέρνησης. Είναι σίγουρο ότι η σοβαρή αυτή ρύθμιση – πυλώνας του Καλλικράτη υπήρξε θύμα του κράτους των Αθηνών γιατί ο Περιφερειάρχης Αττικής και πρόεδρος της ΕΝ.ΠΕ. κ. Σγουρός δεν θέλησε να αναλάβει την ευθύνη πίεσης του Υπουργείου Υγείας».

Ο Περιφερειάρχης έκανε αναφορά και στον κωδικό του ΕΣΠΑ για την υγεία, η εικόνα του οποίου «ήταν τραγική όταν παραλάβαμε τη διαχείριση του ΕΣΠΑ στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και καταφέραμε να τον σώσουμε παρά τις αντίθετες διαβεβαιώσεις».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη