Ξεχωριστή σύναξη μιας μεγάλης οικογένειας, όπως αυτές συνηθίζονται στην πατρίδα μας, με τον Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας στην Τρίπολη



Σε ένα ξεχωριστό φυσικό περιβάλλον με καταπράσινο χορτάρι και όμορφα λουλούδια, παρατέθηκε την Τρίτη 17 Ιουλίου ευχαριστιακό δείπνο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ, στους νέους που εργάστηκαν σκληρά και συνετέλεσαν στην επιτυχή πραγματοποίηση της εκδηλώσεως της Ιεράς Μητροπόλεως για την 25η Μαρτίου « Με το ‘να χέρι στο σπαθί και τ’ άλλο στο βαγγέλιο », αλλά και σε πολλές άλλες επιτυχημένες Εκκλησιαστικές και Πνευματικές Εκδηλώσεις της Μητροπόλεώς μας.

Ο φιλόξενος αυτός όμορφος χώρος που έγινε η σύναξη αυτή δεν ήταν άλλος παρά αυτός του Ιδρύματος Προστασίας Απόρων Τυφλών Τριπόλεως « Η Αγία Παρασκευή ».

Στο κάλεσμα του Μητροπολίτου ανταποκρίθηκαν οι συντελεστές των εκδηλώσεων, νέοι και παιδιά στην πλειονότητά τους, που για ακόμη μια φορά συνεργάστηκαν , όχι για κάποια επετειακή ή θρησκευτική εκδήλωση της Μητροπόλεώς μας , αλλά για ένα δείπνο. Ένα λιτό δείπνο, καθόλου επίσημο, που περισσότερο θύμιζε σε σύναξη μιας μεγάλης οικογένειας, όπως αυτές συνηθίζονται στην πατρίδα μας.

Τα παιδιά μας χόρεψαν και τραγούδησαν σκοπούς της πατρίδος μας και τα γέλια και οι χαρούμενες φωνές τους «τάραξαν» ευχάριστα τα ήρεμα «νερά» της φιλόξενης στέγης του Ιδρύματος.

Λαμβάνοντας το λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, απευθυνόμενος στα παιδιά μας είπε χαρακτηριστικά:

«… Σας χαίρομαι που βιώνετε τις παραδόσεις της φυλής μας, είστε οι λεβέντες μας και σας θαυμάζω που εργάζεστε για την τοπική μας Εκκλησία. Σας καλωσορίζω στο Ίδρυμα αυτό που έχω ανεγείρει με την αγάπη του λαού πριν πολλά χρόνια, άνω των σαράντα και με ευχαριστεί που μαζί σήμερα πατάμε στο χορτάρι που είχα σπείρει πριν πολλά χρόνια.

Αυτό το δείπνο αγάπης και η συνάντηση της χαράς, ήταν οφειλόμενη υποχρέωση μου προς εσάς, τα παιδία μου και τους συνεργάτες μου.

Σας ευχαριστώ για τις άριστες εκδηλώσεις που οργανώσατε και εκτελέσατε και σας συγχαίρω για την πρόοδό σας στα μαθήματα και τις επιτυχίες σας στα πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας μας, Σας εύχομαι υγεία ψυχική και σωματική και ευλογώ εσάς και τα έργα σας.

Με ευχαριστεί που εσείς έχετε πάντοτε μέσα σας την Ελληνική λεβεντιά άλλα και το Χριστό στην ψυχή σας.

Εύχομαι να είστε οι συνεχιστές των Ελληνικών Παραδόσεων. Είστε οι νέα γενιά μας, σας καμαρώνω εσάς τα παιδιά μου και παρακολουθώ την πρόοδο σας και χαίρομαι πολύ για εσάς.

Εργαστήκατε την περασμένη χρονιά σκληρά με τους υπεύθυνους συνεργάτες της Μητροπόλεως μας και επιτύχατε να κάνετε άριστες εκδηλώσεις, ψάλατε ως επιτυχημένη χορωδία στις Εκκλησιαστικές Ακολουθίες, Παρακλήσεις, Χαιρετισμούς και σε άλλες Πανηγύρεις της Μητροπόλεως.

Σας υπενθυμίζω ότι είστε το μέλλον της πατρίδος μας. Αγωνιστείτε, ζητήστε την βοήθεια του Χριστού μας και να έχετε πάντα την ελπίδα σας σε Αυτόν. Η ζωή δεν χαρίζετε σε κανέναν, δεν χαρίζεται σε κανέναν αλλά τα πάντα κερδίζονται με δίκαιο αγώνα.

Είστε οι νέοι που θα καθαρίστε το βάλτο και το βούρκο που έχει καταπνίξει την χώρα μας. Συνεχίστε να λέτε τα τραγούδια του Θεού και του λαού, καθώς μόνο αυτά περιέχουν την αλήθεια της ζωής. Στηρίξτε την Εκκλησία και τον λαό του Θεού, εγώ αδιαλείπτως θα προσεύχομαι για εσάς.

Δώστε το μήνυμα που χρειάζεται προς όλες τις κατευθύνσεις, διαμηνύστε προς την Ευρώπη και τους καιροσκόπους που μας πολιορκούν παντοιοτρόπως, γκρεμίστε εσείς παιδιά μου την άστοχη θεωρία του Κίσιγκερ, έτσι ώστε, για μια φορά ακόμη σαν Έλληνες, Τριπολιτσιώτες και γνήσιοι απόγονοι του Κολοκοτρώνη να ανατρέψετε και να αποτρέψετε με το παράδειγμά σας και την εργατικότητά σας, τέτοιου είδους κενές θεωρίες.

Εύχομαι την Κυριακή του Σπορέως να ξανακινήσουμε πρώτα ο θεός, όλοι μαζί το ευλογημένο έργο μας.
Καλό Καλοκαίρι. »

+Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη