6 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ Η ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΕΙΝΕΤΑΙ! ΕΚΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΠΙΑ

Ζητούν υδροφόρες, ερπυστριοφόρα και μηχανοκίνητα της ΔΕΗ

- Με το πρώτο φως της ημέρας θα συνεχιστούν οι ρίψεις απο αέρος
- Με σοβαρά εγκαύματα ένας 60χρονος απο την Αρκαδία μεταφέρθηκε στην Αθήνα
- Εκκενώθηκαν προληπτικά οικισμοί
- Τι λέει ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης στο Νewsit
Δύσκολη νύχτα για την Μεγαλόπολη Αρκαδίας οπου απο το απόγευμα της Τρίτης μαίνεται μεγάλη πυρκαγιά σε δασική περιοχή στο Ανεμοδούρι.
Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και πέρασε μέσα από το χωριό, όπου έχει προκαλέσει ζημίες κι έχει κάψει ένα σπίτι στην άκρη του οικισμού και πολλές αποθήκες και εργοτάξια.

Δόθηκε εντολή να εκκενωθούν προληπτικά οι οικισμοί Βουτσαράς, Ρούτσι και Καμαρίστα.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου κάνει επείγουσα έκκληση να σταλούν για υδροφόρες, ερπυστριοφόρα και μηχανοκίνητα της ΔΕΗ για την περιοχή του Λεονταρίου όπου κατευθύνεται η φωτιά.
Γίνετε ιδιαιτέρως έκκληση στους πολίτες των χωριών Βουτσαρά και Σκουλάρι να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους κατοίκους να απομακρυνθούν από τις περιοχές αυτές που βρίσκονται στην πορεία της φωτιάς.

Από την φωτιά έχουν τραυματιστεί δύο πολίτες κατά την διάρκεια της κατάσβεσης στο χωριό. Πρόκειται για μια γυναίκα που μεταφέρθηκε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο Τρίπολης με εγκαύματα και έναν 60χρονο άνδρα που έχει υποστεί σοβαρά εγκαύματα, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Τρίπολης και λόγω της σοβαρότητας της κατάστασής του μεταφέρθηκε δύο σε νοσοκομείο των Αθηνών. Στην Αθήνα μεταφέρθηκε λίγο μετά τις 17:00 και η γυναίκα που είχε τραυματιστεί αλλά η κατάσταση της δεν είναι σοβαρή.
Τέσσερις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικά προβλήματα λόγω των πυκνών καπνών που έχουν "πνίξει" την περιοχή.

Όπως δήλωσε στο Newsit ο δήμαρχος της Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας ο 60χρονος βρισκόταν σε ένα εργοτάξιο που έχει πάνω στο τρακτέρ του. Η φωτιά των κύκλωσε και δεν μπόρεσε να ξεφύγει με αποτέλεσμα να υποστεί σοβαρά εγκαύματα σε όλο του το σώμα.

Ακούστε τη δήλωση του Δημάρχου στο NewsIt:
Οπως είπε ο δήμαρχος η φωτιά είναι σε ένα μεγάλο μέτωπο περίπου 6 χιλιομέτρων και είναι εκτός ελέγχου. Το μέτωπο όπως είπε ο κ.Μπούρας αρχίζει ανατολικά από το Ανεμοδούρι και εκτείνεται δυτικά των χωριών Βουτσαρά και Ρούτσι.
Στην μάχη της κατάσβεσης υπάρχει ισχυρή επίγεια δύναμη της πυροσβεστικής που έχει ριχτεί στη μάχη με τις φλόγες.

newsit

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη