ΕΟΡΤΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΣΕΜΠΕΡΟΥΣ‏

Στο χωριό Παπάρι και στο όρος με την ονομασία Τσεμπερού, εορτάσαμε και φέτος με κάθε λαμπρότητα την απόδοση της Εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου της επονομαζομένης Τσεμπερούς, στο καθολικό της παλαιάς και Ιστορικής Μονής της Παναγίας μας.
Την 22αν Αυγούστου ε.ε. στην Ακολουθία του Εσπερινού, χοροστάτησε ο Σέβ. Μητροπολίτης μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, πλαισιωμένος εκ πολλών Ιερέων καλεσμένων στην πανήγυρη, καθώς για μια ακόμα χρονιά, άκρως τιμητική ήταν η παρουσία του πατρός Δημητρίου Νίκου, Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ι. Ναού Αθηνών.
Ο συντοπίτης μας κ Νικόλαος Μπόγρης, μαζί με τον κ. Νικόλαο Ατσόνιο, τον κ. Γεώργιον Παπαπαδόπουλον και άλλους Ιεροψάλτες, απέδωσαν άριστα τους ύμνους προς τιμή της Παναγία μας.
Πλήθος κόσμου συμμετείχε στην κατανυκτική ακολουθία του Εσπερινού, καθώς και ανήμερα στην Εορτή, προσφέροντας αρτοκλασίες υπέρ υγείας και βοηθείας των ευσεβών και ορθοδόξων Χριστιανών.
Συγκινητική και ξεχωριστή ήταν η ακολουθία των εγκωμίων και η περιφορά του Ιερού Επιταφίου της Παναγίας στο προαύλιο χώρο της παλαιάς Μονής.
Ο Σέβ. Μητροπολίτης μας, μετά το περάς των Ιερών Ακολουθιών, ομίλησε σχετικά με την εορτή και την Παναγίας μας, κάνοντας αναφορά στα παλιά χρόνια και τις τότε πανηγύρεις της Παναγίας της Τσεμπερούς.
Τέλος ευχαρίστησε τους συμμετέχοντας και ευχήθηκε σε όλους τους παρευρισκομένους υγεία προσωπική και οικογενειακή, η Παναγία μας να είναι βοήθεια και μεσίτρια πάντων.
Μετά το πέρας του Εσπερινού προσφέρθηκαν γλυκίσματα, ποτά και αναψυκτικά σε όλους προσφορά του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και των συμπατριωτών μας.
Ανήμερα τελέσθηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία
με αρτοκλασία και Θείο Κήρυγμα, επίσης τελέσθηκε Ιερό Μνημόσυνο υπέρ πάντων των κεκοιμημένων Παπαραίων όπου γης.
Μετά το πέρας της Λειτουργίας διεξήχθη πλούσια λαχειοφόρο αγορά με πάρα πολλά δώρα. Ακολούθησε πλούσια εόρτια τράπεζα με παραδοσιακά εδέσματα και ντόπιο κρασί για τους προσκυνητές συνοδεία παραδοσιακής μουσικής.
Συγχαρητήρια αξίζουν σε όλους όσους συνέργησαν δια την πανήγυρη αυτή, σε αυτούς που φρόντισαν για την καθαριότητα, αυτούς που πρόσφεραν τον στολισμό του Επιταφίου και του Ναού, τα δώρα της λαχειοφόρου αγοράς όπως και τις αρτοκλασίες, τα γλυκίσματα, τους Ιεροψάλτες και τους Ιερείς μας, πρωτίστως τον Σέβ. Μητροπολίτην μας για την ευλογία του και την παρουσία του κάθε χρόνο στην πανήγυρή μας.
Βίντεο από ArcadiaPortal.gr - Τσεμπερού 2012





+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη