Ξεκινούν οι νέες Αθλητικές Εγαταστάσεις του Σ.Α.Τ.


Η έναρξη της λειτουργίας των νέων Αθλητικών Εγκαταστάσεων του Συλλόγου Αντισφαίρισης Τρίπολης (Σ.Α.Τ.), την 1η Σεπτεμβρίου, αποτελεί  σημαντικό αθλητικό γεγονός όχι μόνο για την περιοχή της Αρκαδίας αλλά και για ολόκληρη την Περιφέρεια Πελοποννήσου. Το γεγονός αυτό έχει προκαλέσει έντονη κινητικότητα  στις τάξεις του συλλόγου εν’ όψη της νέας αθλητικής περιόδου αλλά και το ενδιαφέρον των συμπολιτών μας που ασχολούνται με τον αθλητισμό και ειδικότερα το tennis.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του συλλόγου, φέτος θα λειτουργήσουν τμήματα TENNIS, PING-PONG και ξιφασκίας για μαθητές και ενήλικες. Τις επόμενες ημέρες η διοίκηση του συλλόγου θα παρουσιάσει την νέα προπονητική ομάδα τόσο για το τμήμα του tennis όσο και για το ping-pong. Έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ανακοίνωση των ονομάτων των προπονητών του τμήματος tennis θα προκαλέσει Πανελλήνιο ενδιαφέρον.

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Καλτεζιώτης, Αντιπρόεδρος της νέας διοίκησης του Σ.Α.Τ., οι σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου είναι μια από τις καλύτερες στην Ελλάδα και αποτελούν στολίδι για τον αθλητισμό στην περιοχή μας. Ο Σ.Α.Τ. είναι από τους λίγους συλλόγους στην Ελλάδα που έχουν δικές τους αυτόνομες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Περιλαμβάνουν πέντε (5) γήπεδα τένις, σύγχρονες κτηριακές εγκαταστάσεις στις οποίες λειτουργούν προπονητήριο, αίθουσα mini tennis, αίθουσα ping-pong και αίθουσα ξιφασκίας. Τα γήπεδα του tennis είναι κατασκευασμένα από επιφάνεια DECOTURF-PRO. Είναι μια από τις καλύτερες επιφάνειες γηπέδων tennis παγκοσμίως, αφού περιέχουν πέντε  στρώσεις ελαστικού τάπητα. Με αυτό τον τρόπο παρέχουν άνεση, ταχύτητα και ακρίβια κινήσεων. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι η ελαστικότητα της επιφάνειας των γηπέδων προστατεύει τις αρθρώσεις των αθλητών (ιδιαίτερα των παιδιών) και αποφεύγονται οι τραυματισμοί.

Η επιφάνεια DECOTURF-PRO έχει επιλεγεί στους ολυμπιακούς αγώνες της Αθήνας του Πεκίνου, του γνωστού πρωταθλήματος U.S. Open και άλλων γνωστών παγκόσμιων πρωταθλημάτων.

Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του συλλόγου έχουν τις προδιαγραφές για να μπορούν να φιλοξενήσουν ακόμα και διεθνείς αγώνες, που αποτελεί και στόχο για τον σύλλογο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη