ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΤΣΙ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΟΡΕΩΝ ΤΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΔΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΣΟΠΕΔΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΛΗΡΗ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ!
Όλοι στην Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 8 το βράδυ
στο θεατράκι, στο σκάκι, στα Κλωνατζίδικα
Η κυβερνητική τρόικα, έχοντας αφήσει οριστικά στο παρελθόν τις προεκλογικές εξαγγελίες Σαμαρά, Βενιζέλου και με την απόλυτη συναίνεση Κουβέλη, μας οδηγεί ολοένα και πιο κοντά στη γενικευμένη ισοπέδωση οικονομίας και κοινωνίας αναζητώντας μέρα τη μέρα νέα δισεκατομμύρια και νέα μέτρα για να επαναφέρει σε «τροχιά» το Μνημόνιο.
Η περίφημη επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, δεν ήταν τίποτε άλλο από την πιο χυδαία κλιμάκωση της επίθεσης. Η κοινωνική καταστροφή θα επιταχυνθεί και θα ολοκληρωθεί. Οι εργαζόμενοι και τα λαϊκά στρώματα δεν έχουν τίποτα να αποκομίσουν από τη στυγνή συνταγή Τρόικας – Κυβέρνησης.
Αφού πετσόκοψαν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και κατάργησαν στην πράξη τα εργασιακά δικαιώματα, αφού οδήγησαν πάνω από ένα εκατομμύριο εργαζόμενους στην ανεργία και τους υπόλοιπους, κατά πλειοψηφία, στην υποαπασχόληση με μισθούς πείνας, έρχονται τώρα να συνεχίσουν με τη λήψη ακόμη πιο επώδυνων αντεργατικών – αντιλαϊκών μέτρων. Με θράσος και αναλγησία απειλούν με κατασχέσεις μισθών, συντάξεων και κατοικιών, όλους όσους αδυνατούν να ανταποκριθούν στη φορολογική λαίλαπα που έχουν αποφασίσει.
Παράνομα και χωρίς να λάβουν υπόψη τους το ουσιαστικό περιεχόμενο της απόφασης του ΣτΕ, αρνούνται να διαχωρίσουν το χαράτσι από τους λογαριασμούς της ΔΕΗ, προσπαθώντας για άλλη μια φορά να τρομοκρατήσουν και να εκβιάσουν τους πολίτες, οι οποίοι σε μεγάλο ποσοστό αδυνατούν πια να καταβάλουν ακόμα και την αξία του ρεύματος που έχουν καταναλώσει.
Κλείνουν τα αυτιά και τα μάτια στις καθημερινές κραυγές απόγνωσης και απελπισίας χιλιάδων ανθρώπων, στο κύμα αυτοκτονιών, στην ανθρωπιστική κρίση η οποία, αν δεν είναι παρούσα, σίγουρα βρίσκεται προ των πυλών.
Είναι ξεκάθαρο ότι για ακόμη μια φορά επιδιώκουν να εκβιάσουν την συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων, τους άνεργους, τους συνταξιούχους και όσους δυσκολεύονται να εξασφαλίσουν την καθημερινή τους επιβίωση, ενώ όχι μόνο αφήνουν στο απυρόβλητο το κεφάλαιο, αλλά του προσφέρουν τις υπηρεσίες τους με αντεργατικούς νόμους (ελαστικοποίηση σχέσεων εργασίας, μείωση « μισθολογικού κόστους») και φοροαπαλλαγές.
Με αυτές τις επιλογές της η κυβερνητική τρόικα, εφαρμόζοντας την παράνομη και αντισυνταγματική φορολογική πολιτική του μνημονίου, προσβάλλει ευθέως την αξία του ανθρώπου και την ελευθερία ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρα 2 και 5 Συντάγματος), αφού οδηγεί στην εξαθλίωση και στο περιθώριο της κοινωνικής και οικονομικής ζωής ένα τεράστιο μέρος του πληθυσμού.
Από τώρα και ως το τέλος του χρόνου μας καλούν να πληρώσουμε: To περσινό χαράτσι της ΔΕΗ που μεταφέρθηκε στις εφορίες, το φετινό χαράτσι της ΔΕΗ που θα έρθει με τους λογαριασμούς, το Φόρο εισοδήματος 2011, το ΕΤΑΚ του 2009, τον ΦΑΠ του 2010, 2011 και 2012, καθώς και οφειλόμενα από προηγούμενες χρήσεις, τέλη επιτηδεύματος, αλληλεγγύης, κ.λ.π.
Απέναντι και σε αυτή την επίθεση του μνημονιακού μπλοκ ο κόσμος της εργασίας θα δώσει για άλλη μια φορά μαζικά και συντονισμένα τη μάχη του, θα συντονίσει την αντίσταση του και θα απαντήσει με ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ – ΑΥΤΟΠΕΠΟΙΘΗΣΗ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
  • ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗ των χαρατσιών και όλων των κεφαλικών φόρων για όλους. Διαγραφή των χρεών των ανέργων, και όσων αδυνατούν να πληρώσουν, για τους οποίους τίθεται σε κίνδυνο η αξιοπρεπής διαβίωση τους και οδηγούνται σε εξαθλίωση οι ίδιοι και οι οικογένειες τους. Άμεση ανάκληση των αντισυνταγματικών νόμων των Μνημονίων.
  • ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΗΣ μισθών, συντάξεων, καθώς και της πρώτης (μόνης) κατοικίας, ως μέσο αναγκαστικής είσπραξης (ΚΕΔΕ).
Κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα – κανείς άνθρωπος χωρίς στέγη
Να σταματήσει η φοροληστεία – Να διαγραφεί το χρέος
Την κρίση να πληρώσει το κεφάλαιο
ΔΕΝ χρωστάμε – ΔΕΝ πουλάμε – ΔΕΝ πληρώνουμε
Οι πολίτες μέσα από τα κινήματα αντίστασης ανυπακοής και ρήξης δεν θα επιτρέψουν την ολοκληρωτική εξόντωσή τους
Καλούμε τους πολίτες, τους φορείς και όσους αντιστέκονται στη λογική των χαρατσιών και αυτής της πολιτικής να πάρουν μέρος
στην Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί
την Τετάρτη 8 Αυγούστου στις 8 το βράδυ
στο θεατράκι, στο σκάκι, στα Κλωνατζίδικα
για συζήτηση και οργάνωση για την ανατροπή αυτής της πολιτικής

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη