Επίσκεψη του Δημάρχου Τρίπολης Γιάννη Σμυρνιώτη στην κατασκήνωση του δήμου στο Παράλιο Άστρος με αφορμή τη λήξη των κατασκηνωτικών περιόδων


Ο Δήμαρχος Τρίπολης με το δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κοσκινά βρέθηκαν στην κατασκήνωση του Δήμου στο Παράλιο Άστρος με αφορμή την ολοκλήρωση των 6 κατασκηνωτικών περιόδων που λειτούργησαν φέτος. Συνομίλησαν με τα παιδιά ,παρακολούθησαν  και συμμετείχαν στις αθλητικές δραστηριότητες τους ενώ περιηγήθηκαν και στους χώρους της κατασκήνωσης .

Ο Δήμαρχος αφού ευχαρίστησε τις κατασκηνώτριες της τελευταίας περιόδου για την αποδοχή που δέχτηκε τόνισε ότι γίνονται προσπάθειες για καινούριες υπηρεσίες και δραστηριότητες  όπως και να  λυθούν κάποια θέματα όσον αφορά την παραλία έτσι ώστε ο χώρος της κατασκήνωσης να εξελιχθεί και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά όλο το χρόνο. Και όπως δήλωσε στόχος της κατασκήνωσης είναι εκτός από το να διασκεδάζουν τα παιδιά να αποκομίσουν και κάτι ωφέλιμο από την παραμονή τους .

                    

Επισήμανε επίσης ότι γίνεται κάθε προσπάθεια να φιλοξενούνται στην κατασκήνωση του Δήμου κάθε χρόνο  περισσότερα παιδιά  και για το λόγο αυτό αυξάνονται οι κατασκηνωτικές περίοδοι . Από   πέντε που ήταν πέρυσι  φέτος έγιναν έξι δίνοντας την ευκαιρία σε ακόμα 100 παιδιά του Δήμου μας να περάσουν εκεί ένα μέρος των καλοκαιρινών τους διακοπών. 

Οι κατασκηνώστριες ,  κορίτσια 10-12 ετών,  δεν παρέλειψαν σε αυτή την επίσκεψη του Δημάρχου να αναλάβουν το ρόλο του δημοσιογράφου και να τον « ανακρίνουν» σε μια συνέντευξη που θα φιλοξενήσει το τελευταίο φύλλο της εφημερίδας της κατασκήνωσης. Ο Δήμαρχος δέχτηκε με ευχαρίστηση την πρόταση τους απαντώντας σε όλες τις ερωτήσεις τους.

Παραθέτουμε τη συνέντευξη που πραγματικά αξίζει τον κόπο  να διαβάσετε καθώς οι λιλιπούτειες ρεπόρτερ ρώτησαν για κάθε επίκαιρο θέμα που αφορά το Δήμο μας.



 1)Πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα της πλατείας Πετρινού και της πλατείας Άρεως;

«Τα έργα της πλατείας Πετρινού θα έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Αυγούστου. Παρ’ όλα αυτά θα υπάρξει μία παράταση μόνο μέχρι το Σεπτέμβρη για τη φύτευση των δέντρων καθώς τώρα με τις υψηλές θερμοκρασίες θα αποτύχει η φύτευση τους .Μέχρι το τέλος Σεπτέμβρη  το έργο της πλατείας θα είναι πλήρως ολοκληρωμένο.

Όσον αφορά την  πλατεία Άρεως μέσα στο Σεπτέμβρη θα δημοκρατηθεί. και στόχος μας είναι  το κέντρο να είναι πλήρως πεζοδρομημένο μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.»



2)Θα φτιαχτεί ποδηλατόδρομος στην Τρίπολη και αν ναι πότε θα είναι έτοιμος;

«Έχω δεσμευτεί για την υλοποίηση ποδηλατόδρομου στην Τρίπολη. Για να γίνει όμως αυτό πρέπει να αλλάξουν οι συνθήκες κυκλοφορίας και οι συνήθειές μας.

Πρώτος λοιπόν στόχος είναι ο ποδηλατόδρομος να ξεκινάει απ’ το κέντρο της πόλης  και να καταλήγει τουλάχιστον στο στάδιο. Σε δύο μήνες θα γίνει η μελέτη έτσι ώστε μέχρι το άλλο καλοκαίρι να κυκλοφορούμε σε μια ειδική λωρίδα με τα ποδήλατα μας »



3)Την τελευταία περίοδο βλέπουμε στην Τρίπολη πολλά σκουπίδια. Πώς θα αντιμετωπιστεί το πρόβλημα;

 «Το θέμα με τα απορρίμματα είναι απ’ τα σοβαρότερα  προβλήματα όχι μόνο στην Τρίπολη αλλά σε ολόκληρη την περιφέρεια. Δυστυχώς δεν υπήρξαν οι υποδομές για τη διαχείριση των απορριμμάτων. Ελπίζουμε ότι με τη συνεργασία όλων το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα λυθεί με  τρόπο φιλικό στο περιβάλλον. Αυτό θα επιτευχθεί με τη βελτίωση της ανακύκλωσης και με ακόμη έναν στόχο μας που είναι ένα σύστημα κομποστοποίησης των απορριμμάτων ,δηλαδή τα οργανικά υπολείμματα να χρησιμοποιούνται για λίπασμα και να μένει ένα πολύ μικρό υπόλειμμα το οποίο θα πηγαίνει είτε για θάψιμο κάπου είτε για παραγωγή ρεύματος»  



4)Υπάρχουν πλάνα για επιπλέον παιδική ψυχαγωγία στην Τρίπολη, όπως παιδικά θέατρα και άλλες νεανικές δραστηριότητες;

 «Η Τρίπολη έχει παράδοση στον πολιτισμό και στις αθλητικές δραστηριότητες και εμείς ως Δήμος   στηρίζουμε  τα σωματεία αθλητικά, πολιτιστικά κλπ. Φέτος το καλοκαίρι υπήρξε ένα πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων που αφορούσαν την παιδική ψυχαγωγία αλλά δυστυχώς  η οικονομική συγκυρία δεν έδωσε το καλύτερο έναυσμα για την απόλυτη υλοποίησή τους και κάποιοι θίασοι ακύρωσαν τις παραστάσεις τους .Επιπλέον όμως θα επιχειρήσουμε και το Χειμώνα να έχουμε  παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους καθώς το Μαλλιαροπούλειο σε δύο μήνες  θα είναι στη διάθεση της πόλης ανακατασκευασμένο.

5)Πότε θα είναι έτοιμο τα Πειραματικό Γυμνάσιο;

«Μέσα στο χρόνο θα υπάρξει κάποια βελτίωση και ανακαίνιση στο Πειραματικό Γυμνάσιο»

6)Τι έργα έχετε ολοκληρώσει και πώς βλέπετε την Τρίπολη σε λίγα χρόνια;

Τα έργα είναι η ανάπλαση της πλατείας Πετρινού, το έργο ύδρευσης στη Βλαχοκερασιά όπου αντικαθίσταται όλο το δίκτυο, η ολοκλήρωση ασφαλτοστρώσεων και δρόμων και ακόμα ένα πολύ σοβαρό περιβαλλοντικό έργο που έχει ξεκινήσει και είναι η αποχέτευση και ο βιολογικός καθαρισμός του Λεβιδίου. Αυτά είναι τα μεγαλύτερα έργα.

Όσον αφορά την Τρίπολη έχει πολύ καλή γεωγραφική θέση αφού είναι το κέντρο στην Πελοπόννησο γενικότερα και στην Αρκαδία πιο συγκεκριμένα και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε και να την αξιοποιήσουμε ως διοικητικό κέντρο που είναι διοικητικό κέντρο άλλωστε. Γι αυτό και προσπαθούμε να την κάνουμε όσο το δυνατό φιλόξενη και φιλική στον επισκέπτη ώστε να παρατείνουμε κάθε φορά την παραμονή του.»


ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΜΥΡΙΣΑ ΤΑ ΝΥΧΙΑ ΜΟΥ ΝΑ ΔΩ ΠΟΙΟΣ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΙΣ ΦΩΤΟ ΑΛΛΑ ΜΟΥ ΤΙΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΕΤΣΙ: ΟΙ ΦΩΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟΥ  KALIMERA ARKADIA

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη