Ανακαινίστηκαν 2ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο Τρίπολης‏


Μια ευχάριστη έκπληξη περιμένει τους μαθητές του 2ου και 4ου  Δημοτικού Σχολείου Τρίπολης κατά την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. Αιτία είναι ότι ολοκληρώθηκαν πριν λίγες εβδομάδες  οι  εργασίες ανακαίνισης των σχολείων. Τα έργα είχαν προγραμματιστεί από την Σχολική Επιτροπή στις αρχές του χρόνου και ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου.  Η σημαντικότερη από τις εργασίες της ανακαίνισης ήταν η αντικατάσταση των δαπέδων όλων των σχολικών τάξεων, των γραφείων διδασκόντων και κοινόχρηστων χώρων. Στην αρχή αποξηλώθηκαν και απομακρύνθηκαν τα παλιά δάπεδα των σχολείων που ήταν πλαστικά πλακίδια. Στη συνέχεια τοποθετήθηκε ένας νέος τύπος δαπέδου που συνίσταται ειδικά για σχολεία και ονομάζεται LINOLΕUM (λινόλιουμ ή λινοτάπητας). Το δάπεδο αυτό είναι  από λάδι λιναρόσπορου, ρετσίνι, κόκκους ξύλου και φελλού.

Μεταξύ των πολύ καλών ιδιοτήτων του συγκαταλέγεται ότι είναι μικροβιοκτόνο και υποαλλεργικό. Είναι η πρώτη φορά που τοποθετείται δάπεδο από Linoleum σε σχολείο της Τρίπολης.

Ακόμα κατά την ανακαίνιση των σχολείων πραγματοποιηθήκαν εργασίες χρωματισμών των εσωτερικών χώρων, ανακαίνιση WC, αποκατάσταση φθορών  στέγης και γενικός καθαρισμός των σχολείων.

Όπως ανέφερε ο Πέτρος Καλτεζιώτης, πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής, παρόλο που η φετινή χρονιά είναι δύσκολη για τα οικονομικά του Δήμου Τρίπολης και της Σχολικής Επιτροπής, διαθέσαμε κατά προτεραιότητα τα απαραίτητα κονδύλια για να ανακαινίσουμε το 2ο και 4ο Δημοτικό Σχολείο, σχολεία που φιλοξενούν μεγάλο αριθμό μαθητών. Με αυτό τον τρόπο συνεχίζουμε ένα σημαντικό έργο που έχουμε ξεκινήσει από πέρυσι και αφορά την ανακαίνιση των σχολικών μονάδων του Δήμου Τρίπολης. Είναι ένα έργο πολύ δύσκολο γιατί απαιτεί σχεδιασμό, σωστό προγραμματισμό, επιλογή κατάλληλων υλικών και αυστηρή επίβλεψη των εργασιών. Αξίζει  να συνεχίσουμε και να ολοκληρώσουμε την προσπάθεια αυτή, γιατί οφείλουμε να προσφέρουμε στην νέα γενιά, στους μαθητές της πόλης μας, ένα ανθρώπινο και ευχάριστο σχολικό περιβάλλον.        

 

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη