Π. Τατούλης: Είμαστε διατεθειμένοι να περικόψουμε άλλους πόρους προκειμένου να ενισχύσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας


Ευχές για υγεία, δύναμη, δημιουργική και γόνιμη σχολική χρονιά στους μαθητές, τους καθηγητές και τους γονείς απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και οι Αντιπεριφερειάρχες κατά την έναρξη της σχολικής περιόδου την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου 2012.

 

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου δεσμεύεται προς όλη τη μαθητική και εκπαιδευτική κοινότητα ότι θα στέκεται δίπλα της συνεχώς για την αντιμετώπιση όλων των δυσχερειών που πιθανώς να εμφανιστούν και που θα δημιουργήσουν προβλήματα στην είμαστε διατεθειμένοι να περικόψουμε άλλους πόρους. Για το σκοπό αυτό είμαστε διατεθειμένοι να περικόψουμε άλλους πόρους, προκειμένου να ενισχύσουμε την απρόσκοπτη λειτουργία της εκπαιδευτικής διαδικασίας και να ανταποκριθούμε άμεσα στις όποιες ανάγκες παρουσιαστούν». 

Ο  Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από τη Σπάρτη, όπου παρευρέθηκε για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, τόνισε ιδιαίτερα ότι «η νέα γενιά αποτελούσε ανέκαθεν και συνεχίζει να αποτελεί τη μεγάλη δύναμη και ελπίδα για τη χώρα, ιδίως σε τόσο κρίσιμες στιγμές όπως η συγκεκριμένη χρονική συγκυρία. Η ορμή και ο αυθορμητισμός των νέων, αλλά κυρίως η καθαρή ματιά και σκέψη τους αποτελούν οδηγό μας στις κρίσιμες αυτές στιγμές και στοιχεία που τα έχουμε μεγαλύτερη ανάγκη τώρα όσο ποτέ άλλοτε».

Ο Περιφερειάρχης, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, τον Πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου και Περιφερειακούς Συμβούλους της Λακωνίας, παρευρέθηκε στην τελετή αγιασμού του 5ου Δημοτικού Σχολείου, του 8ου Νηπιαγωγείου, του 2ου και 3ου Γυμνασίου και του 2ου Λυκείου της Σπάρτης. Ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Αλευράς παρέστη στον αγιασμό του 4ου Λυκείου Καλαμάτας, του 2ου Δημοτικού στα Γιαννιτσάνικα και του Ειδικού Σχολείου στο Μπουρνιά. Ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας κ. Αναστάσιος Χειβιδόπουλος παρέστη στην τελετή αγιασμού του 1ου και 7ου Δημοτικού, του 2ου και 3ου Γυμνασίου και του 1ου και 2ου Λυκείου Άργους, ενώ στην Κορινθία ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γεώργιος Δέδες και ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Απόστολος Παπαφωτίου επισκέφθηκαν το Μουσικό Γυμνάσιο και Λύκειο, το 3ο Λύκειο και το 4ο Γυμνάσιο Κορίνθου.

Τις ευχές επανέλαβαν από την έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, αρμόδιος για τα θέματα εκπαίδευσης, κ. Ανδρέας Πουλάς και η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και προέβησαν σε ενημέρωση για τα ζητήματα που αφορούν τη μεταφορά των μαθητών. «Η πρώτη μέρα για τη μεταφορά των μαθητών στην Περιφέρεια Πελοποννήσου κύλησε απροβλημάτιστα και οι προσπάθειες που γίνονται από την αιρετή Περιφέρεια, σε συνεργασία με τα ΚΤΕΛ, τα Ταξί, τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τις Δημοτικές Αρχές, εστιάζεται στον εξορθολογισμό των δρομολογίων για την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των μαθητών με το μικρότερο δυνατό κόστος».   

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη