ΣΜΥΡΝΙΩΤΗΣ: Δε θα λείψει η θέρμανση από κανένα σχολείο


O Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης εν όψει της νέας σχολικής χρονιάς διαβεβαιώνει ότι δεν θα λείψει η θέρμανση από κανένα σχολείο της Τρίπολης.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε και στη διαδικασία διανομής των βιβλίων στα σχολεία του Δήμου ενώ έδωσε τα συγχαρητήρια του στους επιτυχόντες των ΑΕΙ και ΤΕΙ όπως και τις ευχές του σε όλους τους μαθητές για τη νέα σχολική χρονιά.

Συγκεκριμένα δήλωσε:

«Στις 22 Αυγούστου , πολύ νωρίτερα από την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλα τα βιβλία με ευθύνη των σχολικών επιτροπών βρίσκονταν στις κατά τόπους μονάδες. Υπήρξε βέβαια και από το Υπουργείο Παιδείας έγκαιρη παράδοση αλλά και εμείς ως Δήμος φροντίσαμε ώστε τα σχολικά βιβλία να είναι σε όλα τα σχολεία για να ξεκινήσει ομαλά η νέα σχολική χρονιά.

Τώρα όσον αφορά το θέμα της θέρμανσης . Γνωρίζετε ότι ζούμε σε μια περιοχή με κλιματολογικές συνθήκες επιβαρυμένες από άποψη θερμοκρασίας το χειμώνα και σε συνδυασμό με τη φημολογούμενη εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε μια σοβαρή αύξηση της δαπάνης για τη θέρμανση φέτος το χειμώνα.

Πρώτα από όλα το θετικό είναι ότι υπήρξε μια δόση επιχορήγησης 136.000 για τις σχολικές επιτροπές όπου θα είναι μια ανάσα αυτό. Αλλά και ως Δήμος θα συμβάλλουμε στο μέτρο του δυνατού ώστε να μην λείψει η θέρμανση από κανένα σχολείο. Ότι πράξαμε πέρυσι θα κάνουμε και φέτος για τα παιδιά του Δήμου μας .

Να σας ενημερώσω και ότι ήδη έχουμε υποβάλλει και πρόταση  στο Υπουργείο Περιβάλλοντος , στο πρόγραμμα «Εξοικονομώ» προκειμένου να μειώσουμε την ενεργειακή δαπάνη και να βελτιώσουμε την ενεργειακή απόδοση κάποιων σχολείων. Έχουμε προτείνει και φωτοβολταικά πάνελς  αλλά και αναβαθμίσεις –αντικαταστάσεις παλαιών λεβητων αλλά και θερμομονωτικές για να μειώσουμε τις απώλειες των κτιρίων.

Ελπίζουμε σύντομα να εγκριθεί από το πρόγραμμα για να ξεκινήσουμε τις παρεμβάσεις. Είναι γεγονός ότι αργήσαμε , όχι εμείς ως Δήμος , γενικότερα η χώρα έχει αργήσει να επενδύσει σε εναλλακτικές μορφές και ανανεώσιμες μορφές ενέργειας για να απεξαρτηθεί κατά το δυνατό από το πετρέλαιο.

 

Θα ήθελα να συγχαρώ  και τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας και βεβαίως να καλωσορίσω τους φοιτητές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου και να τους ευχηθώ καλή διαμονή  στην Τρίπολη. Ο Δήμος θα είναι πάντα δίπλα τους και σε συνεργασία με τη διοίκηση του Πανεπιστημίου θα βοηθήσουμε για οτιδήποτε χρειάζεται για να είναι άνετη και δημιουργική η παραμονή τους στην πόλη μας .

Για τα παιδιά που ξεκινούν τη νέα σχολική χρονιά να τους ευχηθώ καλή πρόοδο γιατί χρειάζονται εφόδια σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που περνάμε για να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα.

Η εκπαίδευση είναι μια επένδυση στο μέλλον.» 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη