Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΟΥ ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΣΤΗΝ ΦΤΕΡΗ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΓΕΝΕΣΙΟΥ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ‏

Η Εκκλησία μας την 8η Σεπτεμβρίου, εορτάζει το Γενέσιο της Υπεραγίας Θεοτόκου της μητέρας του Κυρίου.
Η εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου είναι η πρώτη Θεομητορική εορτή του εκκλησιαστικού έτους, το οποίο ξεκινά την 1η Σεπτεμβρίου εκάστου έτους.
Η Παναγία μας ήταν το μεγάλο δώρο του Θεού προς στους ευσεβείς γονείς της, τον Ιωακείμ και την Άννα.
Μεγαλύτερο δώρο του Θεού είναι η γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου στον κόσμο. Η γέννηση της Υπεραγίας Θεοτόκου είναι το προμήνυμα της σωτηρίας «Η γέννησίς σου, Θεοτόκε χαράν εμήνυσε πάση τη οικουμένη…». Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι αυτή που γέννησε το Σωτήρα Χριστό· από αυτήν ανέτειλε «ο ήλιος της δικαιοσύνης Χριστός ο Θεός ημών».
Οι γενεές των πιστών όπως και εμείς σήμερα, μακαρίζουν την Υπεραγία Θεοτόκο για αυτό το μεγάλο δώρο που μας έκανε, δηλαδή το να γεννήσει τον Σωτήρα Χριστό μας. Η Υπεραγία Θεοτόκος είναι αυτή που προφητικά είπε· «ιδού γαρ από τον νυν μακαριούσι με πάσαι αι γενεαί»
Κάθε ψυχή χριστιανού στρέφεται πάντα με θάρρος και εμπιστοσύνη προς την Παναγία, γιατί αυτή είναι η μητέρα όλων και στο πανάγιο πρόσωπό της, βλέπει ο κάθε πιστός, τη δική του μητέρα, εκείνη που τον θήλασε, που τον κράτησε στα χέρια της, που τον προστάτεψε και τον ζέστανε στην αγκαλιά της. Στην Παναγία μητέρα μας, της πρέπει κάθε δοξολογία και αγάπη, κάθε τιμή και σεβασμός απ’ όλους μας.
Αυτήν την αγάπη την τιμή και το σεβασμό, εξέφρασαν με θρησκευτική κατάνυξη και κάθε λαμπρότητα, την Παρασκευή 7η και το Σάββατο 8η Σεπτεμβρίου 2011, οι Αστυνομικοί της Αρκαδίας, το πλήθος των πιστών Τριπολιτών και των κατοίκων της Μαντινείας, στο πανέμορφο εξωκκλήσιο που έχει υπό την προστασία του, το Σώμα της Ελληνικής Αστυνομίας Αρκαδίας, της Παναγίας της Φτέρης Μαντινείας στην θέση « ΑΜΠΕΛΙΑ».
Το Εσπέρας της Παρασκευής τελέσθηκε Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός με Αρτοκλασία, Προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ και πλειάδας Ιερέων της περιοχής.
Ο Σεβ. Μητροπολίτης μας, στον λόγο του αναφέρθηκε, στην μεγάλη και σημαντική εορτή του Γενεσίου της Θεοτόκου. Επαίνεσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ενώσεως των Αστυνομικών υπαλλήλων Αρκαδίας και τους συνεργάτες τους, για το σημαντικό έργο το οποίο έχουν επιτελέσει στον Ιερό Ναό με σκοπό την ανακαίνισή του, από τότε που τον ανέλαβαν υπό την προστασία τους. Εξέφρασε την συμπαράστασή του, προς τα Σώματα Ασφαλείας και τους Άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίοι αγωνίζονται καθημερινά για την ασφάλεια των συνανθρώπων μας, αλλά και τις ημέρες αυτές για την υπεράσπιση των εύλογων απαιτήσεών τους και δικαιωμάτων τους αντιδρώντας στα νέα σκληρά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση εναντίον τους αλλά και εναντίων πολλών άλλων εργαζομένων και συνταξιούχων συνανθρώπων μας.
Τέλος παρακάλεσε και παρότρυνε του κατοίκους των διπλανών χωριών της Μαντινείας, να στραφούν και να καλλιεργήσουν σπιθαμή προς σπιθαμή την γη τους και τα δέντρα τους, γιατί αυτός θα είναι ο μόνος τρόπος να στηριχτούμε και να επιβιώσουμε όλοι μας, αυτές τις δύσκολες μέρες που ζούμε, αλλά και που έρχονται.
Ανήμερα της εορτής και από ώρας 7ης πρωινής θα τελεσθεί ο Όρθρος και εν συνεχεία η Πανηγυρική Θεια Λειτουργία.





+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη