«Τοποθέτηση για την ανάγκη για Πολιτική»


Επιτροπή Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης
22-9-2012
Το μέλλον ανήκει στην Πολιτική..
«Τοποθέτηση για την ανάγκη για Πολιτική»
Οφείλουμε να είμαστε παρόντες και δρώντες στο ζοφερό σημερινό περιβάλλον:
-της φασίζουσας βίας, την οποία τα μέσα άσκησης πολιτικής επιρροής δεν είναι ικανά να περιορίσουν. Βία στην οποία το σύνολο του πολιτικού συστήματος κάνει τα στραβά μάτια -όχι γιατί δεν θέλει, αλλά είναι τόσο αδύναμο που δεν μπορεί- ξεκινώντας, αν θέλουμε να εξετάσουμε το πρόσφατο παρελθόν, από τα θύματα της Marfin (2008), μέχρι το μαύρο ιππικό «εκκαθάρισης» του σήμερα.
- της μέτα-δημοκρατίας, όπου τα οικονομικά λόμπι είναι τόσο ισχυρά που αποφασίζουν ερήμην, όπου θεσμοθετείται η αποπολιτικοποίηση, άρα και η αποδημοκρατικοποίηση..
 
Οφείλουμε έστω με αφετηρία τον δικό μας αποδυναμωμένο χώρο πολιτικά να δίνουμε μάχη, να αναπτύσσουμε δεσμούς, να κινητοποιούμε δυνάμεις, να απελευθερώνουμε δυνάμεις για το μακροπρόθεσμο όφελος, για το κοινό καλό.
Η ισχνή παρουσία συμπολιτών μας στη συνέλευση που διοργανώσαμε ως Επιτροπή Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης (θέμα: «Αποτίμηση Εκλογικού Αποτελέσματος και Πορείας ΠΑΣΟΚ- Συλλογική Αυτογνωσία») της προηγούμενης Τετάρτης (19-9-2012), δε μας στεναχωρεί, ούτε όμως μας κάμπτει.
Οφείλουμε πρώτα με το προσωπικό μας παράδειγμα να επαναφέρουμε την Πολιτική (με πι κεφαλαίο) στη ζωή του τόπου μας.
Το προσωπικό παράδειγμα είναι:
- η ίδια η συμμετοχή σε κόμματα, σε κινήματα, σε συνελεύσεις,
- η διαβούλευση και ο διάλογος μέσα στους πολιτικούς φορείς,
- η συνάρθρωση μέσα στη σφαίρα του πολιτικού και συλλογικού.
Προσωπικό παράδειγμα δεν είναι:
-η μοναχική πορεία,
-ο πολίτης-άτομο.
 
Προσωπικό παράδειγμα είναι  ο πολίτης που συμμετέχει, συνδιαμορφώνει, συναποφασίζει και εν τέλει αντιπροσωπεύεται..
 
Δε μάς χαροποιεί που ακόμα είναι λίγοι αυτοί που συντονίζονται στο ρολόι της ιστορίας.
Δε θα μάς χαροποιήσει που στον τόπο μας σύντομα θα μένουμε απλοί θεατές ενός βίαιου λαϊκισμού της δεξιάς και της Χ.Α. που θα συγκρούεται με έναν άλλο λαϊκισμό, αυτόν της ανεύθυνης Αριστεράς.. Οφείλουμε να μην κλείνουμε τα μάτια ούτε στη βία, ούτε στην τάση αποδημοκρατικοποίησης.
Τα φαινόμενα της ακροδεξιάς βίας και δημαγωγίας και της ακροαριστερής ανομίας και λαϊκισμού θα ενταθούν τις επόμενες μέρες και η δημοκρατική παράταξη πρέπει να κινητοποιήσει τις δυνάμεις της, να υπερασπιστεί τη ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ  και τη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ έννοιες τις οποίες ξεχάσαμε και «τραυματίσαμε» για πολύ καιρό.
 Με σύνθημα μας την πίστη στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ πρέπει να αλλάξουμε την ιστορία για μια ακόμα φορά. Γι’ αυτό δεν πρέπει να μείνουμε θεατές, ας μιλήσει η Πολιτική.
Για να «μιλήσει» η Πολιτική όμως χρειάζεται η συμμετοχή, ο κόπος και όχι οι έτοιμες παραστάσεις, ούτε οι μνησίκακες αντιρρήσεις που οδηγούν σε μια ατέρμονη μοναχικότητα..
Το μέλλον ανήκει στην πολιτική..
Με συντροφικούς χαιρετισμούς,
Επιτροπή Ανασύστασης ΠΑΣΟΚ Τρίπολης

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη