ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΜΕ ΟΙΝΟΠΟΙΟΥΣ ΚΑΙ ΑΜΠΕΛΟΥΡΓΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ


Μια πολύ σημαντική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012 στο Δημαρχείο Τρίπολης με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γιάννη Σμυρνιώτη στην οποία συμμετείχαν οινοποιοί που δραστηριοποιούνται στην περιοχή όπως και η επιτροπή αμπελοκαλλιεργητών .

Σκοπός της συνάντησης αυτής ήταν να συζητηθούν θέματα που αφορούν      την τιμή διάθεσης της φετινής παραγωγής του σταφυλιού, το χρόνο πληρωμής , την ποιότητα του προϊόντος όπως και θέματα που έχουν εξαιρετικό ενδιαφέρον και απασχολούν τους κλάδους αμπελουργία   ς και οινοποιίας .

 Η συνάντηση αυτή μεταξύ της δημοτικής αρχής , των αμπελουργών και οινοποιών έδωσε την ευκαιρία να τεθούν τα προβλήματα των κλάδων και μέσω του ανοικτού διαλόγου να βρεθούν λύσεις αλλά και να συζητηθούν οι προοπτικές ανάπτυξης. Αναδείχθηκε η ανάγκη βελτίωσης και αναβάθμισης της ποιότητας του προϊόντος που θα εξασφαλίσει τις αντίστοιχες τιμές στο σταφύλι αλλά και στο τελικό προϊόν ,το κρασί Μαντινεία.

Μέσα από την εποικοδομητική αυτή συζήτηση αποφασίστηκε, μετά από πρόταση του Δήμου Τρίπολης ,ο οποίος και θα έχει τον κεντρικό ρόλο στο συντονισμό ,να υπάρχει συνεχής διάλογος για το μέλλον της αμπελουργίας στην Αρκαδία με  όλους τους εμπλεκόμενους . Παράλληλα ο Δήμος Τρίπολης  δεσμεύτηκε για την καλύτερη προβολή και προώθηση του κρασιού Μαντινεία ( πρόγραμμα LEADER ,συμμετοχή σε εκθέσεις κλπ ). 

Η σύσκεψη ολοκληρώθηκε με τη δέσμευση των συμμετεχόντων οινοποιών να γνωστοποιήσουν ,πριν τον τρύγο, στους παραγωγούς την τιμή αγοράς του σταφυλιού.

Ο Δήμαρχος Τρίπολης Γιάννης Σμυρνιώτης δήλωσε χαρακτηριστικά: « Η πρωτοβουλία της Δημοτικής Αρχής για αυτή τη συνάντηση με τους αμπελουργούς και οινοποιούς της περιοχής μας είχε ιδιαίτερο σκοπό καθώς ο τόπος μας έχει πολλές δυνατότητες σε αυτόν τον τομέα όμως υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν και αυτό αναζητήσαμε μέσα από το διάλογο.

 Ο Δήμος Τρίπολης στηρίζει τόσο την προσπάθεια των αμπελοκαλλιεργητών όσο και των οινοποιών και θα συμβάλλει με κάθε τρόπο στην εύρυθμη συνεργασία τους όπως και στη καλύτερη προώθηση του κρασιού Μαντινεία . Η προσπάθεια μας θα είναι συνεχής καθώς πιστεύουμε ότι η προβολή των τοπικών προϊόντων μαζί με τον τουρισμό πρέπει να αποτελέσουν παράγοντες ανάπτυξης για την Αρκαδία. »

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη