Αίτημα Προέδρου ΚΕΕΕ κ. Μίχαλου για παράταση αποπληρωμής δόσεων δανείων του ΕΤΕΑΝ‏


Την παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Κωστή Χατζηδάκη, ζητά ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΒΕΑ, κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος, προκειμένου να αποφευχθεί μια καταστροφική για χιλιάδες επιχειρήσεις υπαγωγή τους στον ΤΕΙΡΕΣΙΑ.

 

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Θα ήθελα να σας μεταφέρω τις έντονες αντιδράσεις που μας μεταφέρονται από επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή την επαπειλούμενη συμπερίληψη τους στο σύστημα ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ - με ό,τι αυτό συνεπάγεται - εάν μέχρι το τέλος της εβδομάδας δεν έχουν εξοφλήσει την τελευταία (στις περισσότερες περιπτώσεις) δόση των δανείων του ΕΤΕΑΝ του έτους 2009. Οι επιχειρήσεις καλούνται από τις τράπεζες, και τους ανακοινώνεται πως αυτές θα προχωρήσουν στην καταγγελία των συμβάσεων τους εάν η εξόφληση δε γίνει μέχρι την Παρασκευή 28/9, ανεξαρτήτως της πιστοληπτικής ικανότητας του κάθε πελάτη και του γεγονότος πως οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σε ασφυκτική κατάσταση από πλευράς ρευστότητας. Οι τράπεζες αρνούνται δε και την παραχώρηση παράτασης της αποπληρωμής έστω και για ένα μήνα.

 

Επειδή γνωρίζω πως αντιλαμβάνεστε πλήρως την τραγική θέση στην οποία βρίσκονται οι περισσότερες από τις ελληνικές επιχειρήσεις σήμερα, θα παρακαλούσα για την άμεση (λόγω των στενών χρονικών περιθωρίων) παρέμβαση σας προς τις τράπεζες και την νέα διοίκηση του ΕΤΕΑΝ, ώστε να δοθεί μία λύση στο πρόβλημα και να μην οδηγηθούν εκατοντάδες επιχειρήσεις σε ακόμα δυσκολότερη κατάσταση. Πιστεύω πως θα συμφωνήσετε κι εσείς πως κάτι τέτοιο δε θα ωφελούσε κανέναν, και πολύ περισσότερο το Κράτος.

 

Με εκτίμηση

 

Κωνσταντίνος Μίχαλος

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη