Ο ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΥΝΟΥΡΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΩΡΙΑ ΤΗΣ Β. ΗΠΕΙΡΟΥ‏

Το Σάββατο 1η, την Κυριακή 2α και την Δευτέρα 3η Σεπτεμβρίου 2012, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, είχε την τιμή να επισκεφθεί την γειτονική χώρα της Αλβανίας και να περιδιαβεί τα χώματα της Βορείου Ηπείρου.
Η παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ στην γειτονική χώρα, κινήθηκε στα πλαίσια πνευματικών και κοινωνικών υποχρεώσεων του, μιας και ήταν προσκεκλημένος από αδελφούς χριστιανούς που ζουν εκεί, αλλά πρωτίστως έχοντας την άδεια και την ευλογία από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κ.κ. ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ, όπως λειτουργήσει και ευλογήσει το Θεοφιλές πλήρωμα της Εκκλησίας της Αλβανίας.
Το Σάββατο 1η Αυγούστου στον παλαιό Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Τιράνων, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το Ιερό Μυστήριο του Βαπτίσματος και ευλόγησε νεοφώτιστο τέκνο της οικογενείας του Ιατρού Edmond Kallend και της Ερμιόνης Γραβάνη, η οποία και τον είχε προσκαλέσει προς τούτο δίδοντας το όνομα Ματθαίος στο νεοφώτιστο. Επίσης το Σάββατο επισκέφθηκε την Θεολογική Σχολή της Μονής Αγίου Βλασίου Δυρραχίου.
Την Κυριακή 2α Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας συνεπικουρούμενος εκ των δύο βοηθών Επισκόπων του Αρχιεπισκόπου Αλβανίας των κ.κ., Βύλλιδος ΆΣΤΕΙΟ και Αμαντίας ΝΑΘΑΝΑΗΛ, χοροστάτησε στον Όρθρο και τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον νέο Ιερό Ναό Αναστάσεως του Κυρίου Τιράνων που αποτελεί ένα θαύμα αρχιτεκτονικής, εν συνεχεία προσκύνησε την Ιερά Μονή Παναγίας Σβορνέτσι, Νάρτας Αυλώνας και μετέβει στο χωριό Δρυμάδες Χειμάρας όπου διανυκτέρευσε.
Την Δευτέρα 3η Σεπτεμβρίου, ο Σεβασμιώτατος προσκύνησε στην πεπαλαιωμένη Ιερά Μονή Αγ. Θεοδώρων των Δρυμάδων, μετέβει στους Αγίου Σαράντα όπου επισκέφθηκε τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό που τιμάτε προς τιμή του Αγίου Χαραλάμπους, άναψε κερί στην Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Μεσσοποτάμου και στην συνέχεια είχε την ευκαιρία να θαυμάσει την αρχαία Πόλη του Βουθρωτού.
Στην Πόλη των Αγ. Σαράντα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, συνομίλησε με πολλούς Βορειοηπειρώτες αδελφούς, καθώς και είχε συναντήσεις με τον πρώτο Πρόεδρο του Κόμματος με την ονομασία « ΟΜΟΝΟΙΑ» κ Σωτήριον Κυριαζάτη και τον κ. Ευάγγελο Παπαχρήστου, ο οποίος είναι μέλλος της Ελληνικής Μειονότητας της Αλβανίας.
Μετά το μεσημέρι της Δευτέρας ο Σεβ. Μητροπολίτης μας και η συνοδεία του πήρε τον δρόμο της επιστροφής, οδικός, διαμέσου της Ηγουμενίτσας και επέστρεψε στην έδρα της Ιεράς του Μητροπόλεως.
+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας
 




 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη