Ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Μεσσηνίας για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας είναι πλέον γεγονός


Εξαιρετικά σημαντική και κρίσιμη εξέλιξη για την προώθηση του της τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας Πελοποννήσου χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου το έγγραφο της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, που παρουσίασε στο Περιφερειακό Συμβούλιο την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου 2012, για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας.

Ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών της Μεσσηνίας για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας είναι πλέον γεγονός, αφού στο έγγραφο αυτό γίνεται αναφορά σε συγκεκριμένα έργα υποδομών, τα οποία είναι ήδη ενταγμένα στο πρόγραμμα του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, όπως αναφέρει η Διοικήτρια κα Φώφη Παπαδημητροπούλου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με τις ενέργειες της Περιφέρειας για τη βελτίωση της προσβασιμότητας στον κόμβο και σε άλλα έργα υποδομών, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μετατρέπεται σε ανταγωνιστικό διεθνή αερολιμένα, για τη διασύνδεσή του με σημαντικά αεροδρόμια της Ευρώπης, όπως επίσης για την προσέλκυση low cost αεροπορικών εταιρειών μετά τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Περιφέρεια.

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται η θετική εξέλιξη για την παράλληλη πολιτική χρήση του αεροδρομίου, με την υπογραφή από τον Υπουργό κ. Κωστή Χατζηδάκη της σύμβασης EGNOS, η οποία επιτρέπει πλέον την εγκατάσταση του συστήματος αυτού προσέγγισης – απογείωσης, του τελευταίου προσκόμματος για την έναρξη διαδικασιών μετατροπής του. 

«Όλες οι Κασσάνδρες που εδώ και καιρό προσπαθούν να απαξιώσουν το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας διαψεύστηκαν. Με τις ενέργειές μας αποδείξαμε ότι το αεροδρόμιο της Καλαμάτας αποτελεί έργο στρατηγικής σημασίας για την τουριστική ανάπτυξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Σε ότι αφορά το αεροδρόμιο της Τρίπολης εκφράζω την απόλυτη ικανοποίησή μου για την υπογραφή της σύμβασης Egnos από τον κ. Υπουργό, που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση, με τη διαδικασία ΣΔΙΤ, του πρώτου αμιγούς low cost αεροδρομίου στη χώρα, το οποίο θα συμβάλλει καθοριστικά στην ανάπτυξη και της αγροτικής οικονομίας καθώς θα λειτουργεί και ως εμπορικό» δήλωσε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης.  

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη