ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΣΕΛΗΣ: ΑΠΟΒΟΛΗ ΣΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ

4 χρόνια συνεχούς ενημέρωσης. 51 σχολεία.
Η ενημέρωση στα σχολεία συνεχίζεται και την φετινή χρονιά και έχει για θέμα «τις επιπτώσεις από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στην υγεία των νέων λόγω της κακής χρήσης που αυτοί κάνουν».
Όποιος διευθυντής η διευθύντρια σχολείου δημοτικού, γυμνασίου η λυκείου καθώς και όποιος σύλλογος γονέων η κηδεμόνων στον νομό Αρκαδίας ενδιαφέρεται για μια ομιλία στο σχολείο του μπορεί να επικοινωνήσει στο τηλ 6977668783
Γιάννης Πετσελης Ηλεκτρονικός-Ραδιοηλεκτρολογος
Φυσικά υπάρχει σχετική άδεια του υπουργείου Παιδείας για την πραγματοποίηση αυτών των ομιλιών


Αποβολή στα κινητά από τα σχολεία
Απόφαση από το υπουργείο Παιδείας
Απαγορεύεται η χρήση τους από μαθητές αλλά και από εκπαιδευτικούς. Στόχος η αποφυγή καταγραφής προσωπικών δεδομένων, γεγονός που έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα στο παρελθόν.
Νέα απόφαση για απαγόρευση των κινητών τηλεφώνων στα σχολεία από μαθητές αλλά και εκπαιδευτικούς κοινοποίησε σε όλα τα σχολικά συγκροτήματα το υπουργείο Παιδείας, μετά και την περίπτωση εκπαιδευτικού που αποκάλυψε η Αστυνομία στη Β. Ελλάδα ο όποιος κατέγραφε με το κινητό του τις κινήσεις των μαθητριών στις σχολικές αίθουσες. Ειδικά για τους εκπαιδευτικούς, η χρήση του κινητού μέσα στις σχολικές τάξεις θα αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα, ενώ και τα παιδιά θα τιμωρούνται σύμφωνα με τον σχολικό κώδικα (παρατήρηση, επίπληξη, αποβολή, κατάσχεση κινητού και παράδοση στους γονείς κ.α.). Η συμπληρωματική οδηγία του υφυπουργού Παιδείας κ.Παπαθεοδωρου προς τα σχολεία έχει στόχο να επαλειφθούν φαινόμενα όπου τόσο οι μαθητές όσο και κάποιοι εκπαιδευτικοί καταγράφουν προσωπικά δεδομένα, κατάσταση που έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε νεαρούς μαθητές και κυρίως σε κορίτσια με τραγικές πολλές φορές αποτελέσματα.
Η απόφαση του υπουργείου Παιδείας, η οποία στάλθηκε σε όλες τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και αφορά την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων σχετικά με τη χρήση κινητών τηλεφώνων από μαθητές και εκπαιδευτικούς στον χωρο του σχολείου προβλέπει τα εξής:
  • Οι εκπαιδευτικοί οφείλουν κατά την ώρα της διδασκαλίας να έχουν θέσει εκτός λειτουργίας εκτός από τα κινητά τους τηλέφωνα και οποιαδήποτε άλλη συσκευή διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου. Παράλειψη του ανωτέρω καθήκοντος αποτελεί πειθαρχικό παράπτωμα.
  • Οι μαθητές δεν επιτρέπεται να έχουν στην κατοχή τους εκτός από κινητά τηλέφωνα και οποιαδήποτε συσκευή η/και παιχνίδι που διαθέτει σύστημα επεξεργασίας δεδομένων εικόνας και ήχου (π.χ. ρολόι η στυλό με κρυφή κάμερα) εντός του σχολικού χώρου.
Στην εξαιρετική περίπτωση που ο μαθητής έχει στην κατοχή του κινητό τηλέφωνο υποχρεούται, καθ' όλη τη διάρκεια της παραμονής του εντός του σχολικού χώρου, να το έχει εκτός λειτουργίας και μέσα στην τσάντα του. Κάθε παρέκκλιση από τα ανωτέρω αποτελεί αντικείμενο παιδαγωγικού ελέγχου και αντιμετωπίζεται με τις προβλεπόμενες σχολικές κυρώσεις.




ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΧΡΗΣΗ ΚΙΝΗΤΩΝ ΤΗΛΕΦΩΝΩΝ-ΟΔΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Το κινητό τηλέφωνο σας δίνει το ισχυρό πλεονέκτημα να επικοινωνείτε με την φωνή σχεδόν παντού και πάντα. Όμως μια σημαντική ευθύνη συνοδεύει τα πλεονεκτήματα των κινητών τηλέφωνων, μια ευθύνη που κάθε χρήστης πρέπει να υποστηρίζει.
Όταν οδηγείτε αυτοκίνητο, η οδήγηση είναι η πρώτη σας ευθύνη. Όταν χρησιμοποιείτε το κινητό τηλέφωνο πίσω από το τιμόνι του αυτοκίνητου, πρέπει να είστε λογικοί και να θυμάστε τις παρακάτω συμβουλές:
  1. γνωρίστε το κινητό σας τηλέφωνο και τις δυνατότητες του, όπως γρήγορη κλήση, και επανάκληση. Εάν είναι διαθέσιμες αυτές οι δυνατότητες σας βοηθούν να πραγματοποιείτε τις κλήσεις σας χωρίς να αποσπάται η προσοχή σας από το δρόμο.
  2. όταν υπάρχει, να χρησιμοποιείτε την συσκευή hands free. Εάν είναι δυνατόν προσθέστε μεγαλύτερη ασφάλεια και άνεση στο κινητό σας τηλέφωνο με ένα από τα πολλά εξαρτήματα Bluetooth που υπάρχουν σήμερα.
  3. τοποθετήστε το κινητό σας τηλέφωνο σε θέση που να το φτάνετε εύκολα. Θα πρέπει να έχετε πρόσβαση στο κινητό τηλέφωνο χωρίς να παίρνετε τα μάτια σας από τον δρόμο. Εάν έχετε μια εισερχόμενη κλήση σε ακατάλληλη στιγμή αφήστε το φωνητικό μήνυμα να απαντήσει για εσάς.
  4. ενημερώστε τον συνομιλητή σας ότι οδηγείτε. Εάν είναι απαραίτητο, αναβάλλετε την κλήση σε μεγάλη κυκλοφορία η επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Η βροχή, το χιονόνερο, το χιόνι, ο πάγος και η αυξημένη κυκλοφορία μπορεί να είναι επικίνδυνα.
  5. μην κρατάτε σημειώσεις η ψάχνετε τηλεφωνικούς αριθμούς ενώ οδηγείτε. Η σημείωση σε μια λίστα εργασιών η η αναζήτηση στο ευρετήριο σας αποσπούν την προσοχή από την κύρια ευθύνη σας, την ασφαλή οδήγηση.
  6. να πραγματοποιείτε κλήσεις με σύνεση και να υπολογίζετε την κίνηση. Εάν είναι δυνατόν πραγματοποιείστε κλήσεις όταν δεν μετακινήστε η πριν μπείτε σε κίνηση. Δοκιμάστε να πραγματοποιήσετε τις κλήσεις σας όταν το αυτοκίνητο είναι σταματημένο. Ένα είναι ανάγκη να κάνετε μια κλήση ενώ κινήστε πληκτρολογείστε μόνο μερικά νούμερα, ελέγξτε τον δρόμο και τους καθρέπτες σας και μετά συνεχίστε.
  7. μην εμπλέκεστε σε συζητήσεις με ένταση η συγκινησιακή φόρτιση, οι οποίες ενδέχεται να αποσπάσουν την προσοχή. Ενημερώστε τους συνομιλητές σας ότι οδηγείτε και αναβάλλετε συζητήσεις που πιθανόν να σας αποσπάσουν την προσοχή σας από τον δρόμο.
  8. χρησιμοποιήστε το κινητό σας τηλέφωνο για να καλέσετε βοήθεια. Καλέστε τον αριθμό επείγουσας κλήσης 112 σε περίπτωση πυρκαγιάς, αυτοκινητιστικού ατυχήματος η πρώτων βοηθειών. Να θυμάστε ότι η κλήση είναι δωρεάν στο κινητό τηλέφωνο.
  9. χρησιμοποιείστε το κινητό σας τηλέφωνο για να βοηθήσετε άλλα άτομα σε επείγουσες ανάγκες. Εάν δείτε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, έγκλημα η άλλη σοβαρή επείγουσα ανάγκη όπου κινδυνεύουν άνθρωποι η ζώα καλέστε τον αριθμό επείγουσας κλήσης, όπως θα θέλατε να κάνουν άλλοι για εσάς
  10. εμείς πάντως και καθαρά για λόγους υγείας και μόνο είμαστε εναντίον της χρήσης του κινητού στο αυτοκίνητο είτε χρησιμοποιείτε hands free ηBluetooth και είτε το αυτοκίνητο βρίσκεται σε κίνηση είτε όχι. Και αυτό διότι κατά την διάρκεια της λειτουργίας του κινητού τηλέφωνου στην καμπίνα συσσωρεύεται μια πολύ μεγάλη ποσότητα ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας λόγω του κλωβού Faraday που κάποτε μάθαμε στα σχολικά μας χρόνια Εάν είναι απαραίτητο να μιλάτε στο αυτοκίνητο χρησιμοποιείστε ένα car kit για να έχετε (στην κυριολεξία) το κεφάλι σας ήσυχο.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη