ΝΕΟΣ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΗΣ ΣΤΗ ΜΟΝΗ ΒΑΡΣΩΝ ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ‏










Την Πέμπτη 6η Δεκεμβρίου 2012, ο Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ασέας Μαντινείας.


Το εσπέρας της εορτής του Αγίου Νικολάου, ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας τέλεσε τον Εσπερινό της αποδόσεως της εορτής του Αγίου στην Σεβασμία Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών.


Κατά την Ακολουθία του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ προχείρισε εις Αρχιμανδρίτη τον Οσιολογιώτατο Ιερομόναχο π. Σαμουήλ Κασίμον, αδελφό της Ιεράς Μονής Βαρσών Μαντινείας.





Σαμουήλ Κασίμος





Ο Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης Σαμουήλ Κασίμος, του Ιωάννου και της Σταματίας, γεννήθηκε στην Τρίπολη Αρκαδίας την 7ην Ιανουαρίου 1978. Είναι πτυχιούχος της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.


Εκάρη μοναχός υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ την 14ην Σεπτεμβρίου 2008 εις την Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Βαρσών.


Προ της χειροθεσίας του εις μοναχόν ηργάσθη ως θεολόγος καθηγητής και ως διδάσκαλος της Βυζαντινής Μουσικής και της Βυζαντινής Αγιογραφίας.


Διάκονος χειροτονήθηκε την 30ην Αυγούστου 2009 στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως.


Την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου των Βαρσών έλαβε τον δεύτερο βαθμό της Ιεροσύνης.


Ανήμερα του Αγίου Νικολάου 6η Δεκεμβρίου 2012 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ τον προχείρισε σε Αρχιμανδρίτη, ο νέος Αρχιμανδρίτης θα διακονεί εις την Μονή Βαρσών όπου και εγκαταβιοί.





+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη