«Για βγάτε, δέστε, μάθετε πού ο Χριστός γεννιέται»

Μας προσκάλεσε η Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας, την 23η Δεκεμβρίου 2012, στην Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της με τον ομώνυμο τίτλο.
Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την 7η απογευματινή της Κυριακής, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Τριπόλεως. Το όμορφο, λειτουργικό και φιλόξενο αμφιθέατρο με την ονομασία « Θεόδωρος Σεχιώτης » ήταν κατάμεστο από Τριπολίτες, νέους, κληρικούς και λαϊκούς της Μητροπόλεως, παρουσία των Αρχόντων, της Αστυνομίας, του Στρατού, της Περιφέρειας, της πόλεως και λοιπών προσκεκλημένων προς τούτο.

Βυζαντινούς ύμνους των Εορτών έψαλλε ο Ανδρικός και ο Γυναικείος Βυζαντινός Χορός της Ιεράς Μητροπόλεως Μαντινείας και Κυνουρίας με την ονομασία « Άγιος Νεοϊερομάρτυς Λάζαρος ο Τριπολίτης », υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Βασιλείου Γεωργαρά.
Κάλαντα και τραγούδια ακούστηκαν από την Παιδική και Νεανική Παραδοσιακή Χορωδία της Μητροπόλεώς ?ας, υπό την διεύθυνση του κ. Γεωργίου Προκοπίου.
Επίκαιρα εορταστικά αποσπάσματα κειμένων των Αγίων Πατέρων Γρηγορίου του Θεολόγου, Κυρίλλου Ιεροσολύμων και Ιωάννου του Χρυσόστομου, αναγνώστηκαν επιτυχώς εκ των νέων παιδιών μας.
Την όλη οργάνωση της άριστης και επιτυχημένης αυτής εκδηλώσεως, καθώς και την επιμέλεια των κειμένων είχε για μια ακόμη φορά, η κ. Γεωργία Δροσοπούλου - Γεωργαρά.
Η εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό, τις ευχαριστίες και τις Αρχιερατικές ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ.
Ο Σεβ. Ποιμενάρχης μας πρότεινε, να βγούμε, να δούμε, να μάθουμε, που πτώχευσε ο θεός για να πλουτίσει ο άνθρωπος, να δούμε τον Αστέρα και εμείς σαν τους μάγους και να σπεύσουμε να προσκυνήσουμε τον Χριστό μας.
Ζήτησε από τους παρευρισκομένους να βιώσουν την γέννηση του Μεσσία, έτσι ώστε όταν έρθει η κατάλληλη ώρα να απολαύσουν και την Βασιλεία αυτού.
Επίσης τόνισε ότι αυτό το μήνυμα θέλησαν και κατόρθωσαν να μας μεταδώσουν οι νέοι και οι νέες μας απόψε.
Παράλειψη θα ήταν εάν δεν ευχαριστήσουμε και δεν συγχαρούμε πάντας τους συντελέσαντες δια την πραγματοποίηση της ως άνω εκδηλώσεως.





+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη