ΕΓΙΝΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ

Σήμερα στην Πλατεία Νέας Δημοτικής Αγοράς έγιναν τα εγκαίνια συμβουλευτικού κέντρου Γυναικών Tρίπολης. Την εκδήλωση χαιρέτισαν  ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών, κος Χαράλαμπος Αθανασίου, η Γενική Γραμματέας Ισότητας των Φύλων, κα Ζέττα Μ. Μακρή, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου,κος Πέτρος Τατούλης, ο Δήμαρχος Τρίπολης,κος Ιωάννης Σμυρνιώτης, η Πρόεδρος Δ.Σ. του Κέντρου Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ), κα Ιφιγένεια-Ξανθίππη Καρτσιώτου και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης, κος Δημήτριος Κωστόγιαννης.

Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Τρίπολης, παρέχει υπηρεσίες πρώτης γραμμής, ψυχοκοινωνική στήριξη στις γυναίκες που υφίστανται βία και πολλαπλές διακρίσεις. Οι εξειδικευμένες και εξατομικευμένες υπηρεσίες που παρέχονται αφορούν σε ψυχοκοινωνική στήριξη σε θύματα βίας λόγω φύλου. Επίσης, παρέχονται νομικές συμβουλές για θέματα οικογενειακού και εργατικού δικαίου (αστικά και ποινικά),ζητήματα παραμονής και απασχόλησης αλλοδαπών στη χώρα κ.λ.π.



Το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών στην Τρίπολη λειτουργεί σε συνεργασία με:

  • την πανελλαδικής εμβέλειας Τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900 της ΓΓΙΦ,
  • το Πολύκεντρο Γυναικών στην Αθήνα, και τα άλλα συμβουλευτικά κέντρα της ΓΓΙΦ στον Πειραιά και στις πόλεις/έδρες των περιφερειών που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν πολύ σύντομα.
  • Τους 19 Ξενώνες Φιλοξενίας και τα 27 Συμβουλευτικά Κέντρα των δήμων σε όλη τη χώρα που προετοιμάζονται να λειτουργήσουν μέσα στο 2013. Σε αυτά περιλαμβάνεται και ο Ξενώνας Φιλοξενίας που δημιουργεί ο Δήμος Τρίπολης.
  • Το Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ).
  • το Δικηγορικό Σύλλογο.








Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη