ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΓΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΑΚΕΣ‏


Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την προοπτική λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων τις Κυριακές απέστειλε, μετά από ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., το Επιμελητήριο Αρκαδίας στον Υπουργό Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη.

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

 

Το Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Αρκαδίας, στη 11/17-12-2012 συνεδρίαση του, ενέκρινε ομόφωνα και σας αποστέλλει το ακόλουθο ψήφισμα:

«Διαφωνούμε πλήρως με την απόφαση για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές. Θεωρούμε ότι μία τέτοια πρακτική σε τίποτα δε θα συμβάλλει στην βελτίωση του κλίματος της αγοράς. Δυστυχώς, το πρόβλημα της αγοράς δεν είναι το ωράριο των καταστημάτων, αλλά η έλλειψη αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών. Το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές το μόνο που θα προσθέσει στην ήδη «τσακισμένη» αγορά είναι η αύξηση του λειτουργικού κόστους των καταστημάτων και η ενίσχυση των πολυκαταστημάτων έναντι των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Αυτό που έχει ανάγκη η αγορά είναι η ρευστότητα των επιχειρήσεων και των καταναλωτών και γι’ αυτό, δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμα καμία απόφαση.»

 

 

Παρακαλούμε όπως λάβετε υπόψη τις απόψεις όλων των συλλογικών φορέων και αναθεωρήσετε τις απόψεις σας σχετικά με το θέμα.

 

Με εκτίμηση,

 

ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΥΝΤΡΟΥΚΑΣ

 

 

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη