1 ΜΑΡΤΙΟΥ– ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


 

H 1 Mαρτίου έχει καθιερωθεί από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Άμυνας , ως Παγκόσμια Ημέρα Πολιτικής Προστασίας..

Αποτελεί ένα θεσμό με ιδιαίτερη σημασία στην εποχή που διανύουμε καθώς οι κοινωνίες μας εκτίθενται ολοένα και περισσότερο σε , φυσικούς και τεχνολογικούς κινδύνους.

Ο θεσμός της Πολιτικής Προστασίας  για την τοπική αυτοδιοίκηση δεν συνδέεται μόνο με την αντιμετώπιση της όποιας καταστροφής αλλά και με την πρόληψη , την ετοιμότητα και το  σχεδιασμό ενεργειών .

Η Πολιτική Προστασία στις σύγχρονες κοινωνίες αποτελεί «συνένωση» δυνάμεων και συνεργασία του Δήμου με τους πολίτες έναντι επικίνδυνων ή έκτακτων συνθηκών.

Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Τρίπολης  σχεδιάζει και οργανώνει τη διαχείριση καταστάσεων έκτακτου ανάγκης . Για το σκοπό αυτό απαιτείται συνεργασία με την Διεύθυνση Περιβάλλοντος , τη Δημοτική Αστυνομία , την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου , την ομάδα εθελοντών που εντάσσεσαι στο Γραφείο Εθελοντισμού του Δήμου , την Πυροσβεστική Υπηρεσία και την Αστυνομία.

Ο Δήμος Τρίπολης καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου  να διασφαλίζει κάθε φορά την έγκαιρη και αποτελεσματική παρέμβαση σε κάθε έκτακτη ανάγκη , με απόλυτη ευθύνη στον θεσμό της Πολιτικής Προστασίας .

     

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη