Σήμερα Σάββατο 23-3-2013 Είναι η μέρα προστασίας της Γης, του πλανήτη μας.

Κύριε Δήμαρχε, Δήμου Τρίπολης.
Σήμερα όπως κάθε χρόνο, σε παγκόσμιο επίπεδο, η μέρα αυτή είναι αφιερωμένη στη προστασία του πλανήτη μας Γη, του σπιτιού μας δηλαδή.
Είναι γνωστό ότι συμμετέχουν στην προσπάθεια αυτή, με τον ένα η τον άλλο τρόπο 130 χώρες, μεταξύ αυτών και η δικιά μας και στη χώρα μας συμμετέχουν 60 Δήμοι, που έχουν συμφωνήσει να πάρουν μέτρα για την επιτυχία του στόχου αυτού.
Φέτος η προσπάθεια αυτή εστιάζεται σε τρείς βασικούς άξονες:
1ος Άξονας. Η εφαρμογή της ανακύκλωσης στη διαχείριση των σκουπιδιών, ώστε να εξοικονομούμε από αυτά όλα τα χρήσιμα υλικά που θα επαναχρησιμοποιούνται, έτσι ώστε να πετυχαίνουμε εξοικονόμηση πρώτων υλών, τις οποίες ο πλανήτης μας δεν μπορεί να μας τις παρέχει αφειδώς και εσαεί.
2ος Άξονας. Η όσο το δυνατόν κάλυψη και της τελευταίας σπιθαμής γης με πράσινο, για την απορρόφηση από την ατμόσφαιρα περισσότερου διοξειδίου του άνθρακα, με στόχο την ελάττωση των συνεπειών του θερμοκηπίου και
3ος Άξονας. Η ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και υγρών καυσίμων, διότι η παραγωγή τους, προϋποθέτει υπέρ εξόρυξη πρώτων υλών και η χρησιμοποίησή τους,ιδιαίτερα των καυσίμων, επιβαρύνει την ατμόσφαιρα με επικίνδυνα και ανθυγιεινά αέρια.
Ο Δήμος μας, από παλιά συμμετέχει στην προσπάθεια αυτή στοιχειωδώς, με το σβήσιμο της φωταγώγησης των Δημοσίων κτιρίων.
Θα πρέπει όμως να κάνουμε περισσότερα όπως:
1ο Άμεση εφαρμογή της ανακύκλωσης στον τρόπο διαχείρισης των απορριμμάτων μας, πολύ περισσότερο για το Δήμο μας, που έχει άσχημες εμπειρίες από το πρόβλημα αυτό.
2ο Δεντροφυτέψειςσε όλο το Δήμο μας, με έντονους ρυθμούς, εντός και εκτός των πόλεων και παρακίνηση των Δημοτών να πρασινίσουν τους κήπους τους και τα μπαλκόνια τους.και
3ο Περισσότεροιπεζόδρομοι, σε συνδυασμό με ποδηλατόδρομους στη πόλη μας, για ελαχιστοποίηση της χρήσης του αυτοκινήτου μέσα σ΄ αυτή.
Τάσος Παπαζαχαρίας
Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Τρίπολης
Επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη