Η ΕΣΠΕΠΕΛ ΚΑΙ Η ΕΑΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

Χθές η ΕΣΠΕΠΕΛ και η ΕΑΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ αναχώρησαν για τη μεγάλη συγκέντρωση που ήταν χθες μεσημέρι στην Αθήνα. Πριν την αναχώρηση τους ο Πρόεδρος της ΕΑΑΣ κ. Χρονόπουλος Αντιστράτηγος ε.α. δήλωσε:
"Πηγαίνουμε για να διαμαρτυρηθούμε για τη στάση της πολιτείας απέναντι στους απόστρατους, οι περικοπές που έχουν γίνει είναι δραματικές. Δε μπορεί να συνεχιστεί άλλο αυτό η κατάσταση. Η εθνική άμυνα δεν είναι τομείς με τους οποίους μπορεί κάποιος να παίζει. Είναι υπεύθυνοι για ότι προκύψει από΄εδώ και στο εξής. Η πολιτεία μας αγνοεί και το κάνει σκοπίμως"

"Όσοι μπήκαμε στις ΕΔ είχαμε ιδανικά, η πολιτεία αποφασίζει να μας ταπεινώνει και δεν αναγνωρίζει τίποτα παρά όταν μας έχει ανάγκη"

"Εμείς δεν θεωρούμε τους εαυτούς μας απόμαχους."

Ο Πρόεδρος της ΕΣΠΕΠΕΛ Ι. Τσιώλης, Λγος (ΕΜ) δήλωσε:

" Ο σκοπός μας είναι να προσπαθήσουμε να κινητοποιήσουμε όργανα της νομοθετικής και εκτελεστικής εξουσίας ώστε να λάβουν μέτρα ελάφρυνσης των εν ενεργεία και εν αποστρατεία συναδέλφων κατόπιν των μειώσεων που έχουμε δεχτεί."

"Η απόσταση των 200 χιλιομέτρων απο τη φρουρά που υπηρετώ δεν μου επιτρέπει να κρατάω τη στολή μου καθαρή και τακτοποιημένη μέχρι την Αθήνα. Διαβάζοντας τη διαταγή απαγορεύει να κάνουμε πράγματα που θα εκθέτουν τη στολή. Η δημόσια εμφάνιση με στολή δεν εκθέτει τις ΕΔ. Διατηρούμε το δικαίωμα αλλά τη στολή την έχουμε πάντα και στην καρδιά μας και το εθνόσημο το έχουμε στην καρδιά μας όπως και τον όρκο μας "








stratiotikathemata.blogspot.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη