Καταπληκτική η Μουσικοφιλολογική εκδήλωση στο Πνευματικό χθες!!!

Χθές ο Δήμος Τρίπολης, ο Φιλοτεχνικός Όμιλος και το Αττικό Ωδείο Τρίπολης διοργάνωσαν μια μοναδική καταπληκτική μουσικοφιλολογική εκδήλωση χθές βράδυ, με την ευκαιρία της Εθνικής εορτής στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Τρίπολης.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Τρίπολης και οι Αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι, ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου, η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ και ο πρώην δήμαρχος Δημοσθένης Σωτηρόπουλος.

Στο 1ο μέρος οι φιλόλογοι Ιωάννης Κοκόρης και Γεώργιος Βλάσης παρουσίασαν τα θέματα: Ο χαρακτήρας και η πνευματική θεμελίωση της Ελληνικής Επανάστασης και Η Δίκη του Κολοκοτρώνη.

Στο 2ο μέρος η τρίφωνη παιδική Χορωδία και η λαϊκή ορχήστρα του Αττικού Ωδείου Τρίπολης παρουσίασαν το λαϊκό μέρος του Άξιον εστί των Μίκη Θεοδωράκη και Οδυσσέα Ελύτη.

Την Χορωδία και Ορχήστρα του Αττικού Ωδείου διεύθυνε ο Σταύρος Θεοδωρόπουλος. Τη διασκευή για την χορωδία έκανε ο Γιώργος Κατραλής και για την ορχήστρα ο Γιώργος Κρατημένος. Παρουσίασε ο Γιώργος Γεωργόπουλος.

Στην ορχήστρα μετείχαν:
Ηλεκτρικό μπάσο: Ιωάννα Παναγούλη, Κιθάρα: Γιώργος Κυριακόπουλος, Τύμπανα: Γιώργος Κατσιαμπής, Πιάνο: Αδαμαντία Προκοπίου, μπουζούκι: Μάριος Καλαντζής, Χριστίνα Προκοπίου, Φλάουτο: Νικόλας Παπαηλίου, Σόλο τραγούδι: Γεωργία Γεωργακοπούλου, Απαγγελία: Γιάννης Γκικόπουλος











 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη