Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013

ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΓΙΑ ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΑΛΤΣΑ ΜΠΑΡΜΠΕΚΙΟΥ
ΥΛΙΚΑ


  • 1 κιλό χοιρινή πανσέτα

    για τη σάλτσα μπάρμπεκιου:
  • 3 κ. σ. μαύρη ζάχαρη
  • 2 κ. σ. μουστάρδα
  • 2 κ. γλ. πάπρικα
  • 2 σκ. σκόρδο τριμμένες
  • 1 κ. γλ. σκόνη
    κόλιανδρο
  • 1 κ. γλ. θυμάρι
  • 1 κ. γλ. βασιλικό
  • 1 κ. γλ. ρίγανη
  • 1 κ. γλ. κίμινο
  • 2 κ. γλ. αλάτι
  • 2 κ. γλ. τριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1 φλ. κέτσαπ
  • 1/3 φλ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη σάλτσα μπάρμπεκιου. Αλείφουμε με αυτή τα κομμάτια του χοιρινού και τα βάζουμε σε ένα βαθύ ταψί και τα αφήνουμε να μαριναριστούν όλο το βράδυ στο ψυγείο. Αφού μαριναριστούν, βάζουμε τα χοιρινά παϊδάκια στη σειρά σε αντικολλητικό ταψί, περιχύνουμε με τη μαρινάδα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο για 50 λεπτά με 1 ώραΣερβίρουμε το κρέας και το περιχύνουμε με τα υγρά του ταψιού

ΜΠΕΚΡΗ ΜΕΖΕ
ΥΛΙΚΑ
• 1 κιλό μοσχάρι κομμένο σε κομμάτια μικρά
• 3 μπαχάρια
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 1 1/2 φλυτζ. λάδι
• 1 φύλλο δάφνης
• 1 κουταλάκι μουστάρδα
• 1 ξυλαράκι κανέλλα
• 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένα
• 1 1/2 ποτήρι κόκκινο κρασί
• 5 ντομάτες φρέσκιες τριμμένες
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ
• αλάτι, πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπώλ βάζετε το κρέας, το κρασί, τη μουστάρδα, το μισό λάδι και όλα τα μπαχαρικά, το σκεπάζετε με διάφανη μεμβράνη και το αφήνετε στο ψυγείο για μία νύχτα
Την άλλη μέρα, βάζετε το υπόλοιπο λάδι σε μία κατσαρόλα και όταν κάψει, τσιγαρίζετε το κρεμμύδι και το σκόρδο ελαφρά
Ρίχνετε το κρέας με το ζουμί του
Τέλος προσθέτετε τη ντομάτα και 2 ποτήρια νερό
Σκεπάζετε την κατσαρόλα, την αφήνετε σε χαμηλή φωτιά για 3-4 ώρες περίπου ή μέχρι να μείνει το φαγητό με την σάλτσα του

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου