Τη Κυριακή το βράδυ κοιμήθηκα πολύ ήσυχα, όταν διαπίστωσα γύρω μου, να υπάρχουν πολλοί νέοι άνθρωποι, σαν τη Χαρούλα Μάντη!

Είναι αλήθεια! Είναι γεγονός!
- Απασχολεί κάθε ανιδιοτελή άνθρωπο, κάθε ανιδιοτελή αγωνιστή, η νέα γενιά οι νέοι άνθρωποι!
- Τι κάνουν, με τι ασχολούνται, πως σκέπτονται!
- Απασχολεί τον ανιδιοτελή,γιατί ο άλλος, ο ιδιοτελής, δεν έχει καμία τέτοια έγνοια!
- Να βολευτώ εγώ λέει, να περάσω εγώ καλά και όταν κλείσω τα μάτια, φούρνος να μη καπνίσει!
- Γι’ αυτό λοιπόν στη νεολαία,επενδύουν όλες οι κοινωνικές τάξεις και προσπαθούν με τον ένα η τον άλλο τρόπο,να τραβήξουν τη νεολαία στη δική τους φιλοσοφία!
- Τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, κατάφερε το οικονομικό κατεστημένο, με τη δυνατότητα που διαθέτει, να περάσει ως μόδα στη συντριπτική πλειοψηφία της νεολαίας, την αδιαφορία στη πολιτική, τη μη συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες, ακόμη και τη μη αξιοποίηση του ιερού δικαιώματος της ψήφου, ώστε να μπορεί ο νέος και η νέα, έστω κάθε τέσσερα χρόνια, να συμβάλουν με τη ψήφο τους, στην επιλογή της κυβέρνησης, που θα καθορίσει τη ζωή τους!
- Σ’ αυτό το θέμα, ειλικρινά ομολογώ, ότι οικονομικό και πολιτικό κατεστημένο, τα έχουν καταφέρει θαυμάσια!
- Δεν θα αναφερθώ στις συνέπειες, που έχει μια τέτοια επιλογή, των νέων ανθρώπων της χώρας μας!
- Ο καθένας από μόνος τουμπορεί να σκεφτεί, πως και γιατί έχουμε 60% ανεργία στους νέους! Πως και γιατί οι νέοι οδεύουν, όλο και περισσότεροι στα σκλαβοπάζαρα της Ευρώπης, για αναζήτηση του στοιχειώδους δικαιώματος στη ζωή, που είναι η εργασία!
- Έτσι λοιπόν όταν βλέπεις,νέους ανθρώπους, να συμμετάσχουν στα κοινά, κόντρα στις επιλογές και στις κατευθύνσεις του κατεστημένου, παίρνεις θάρρος και αισιοδοξείς ότι κάτι πάει να γίνει!
- Ότι υπάρχουν νέοι άνθρωποι,που πάνε κόντρα στο καιρό και θέλουν να λένε τη γνώμη τους εκεί που παίρνονται οι αποφάσεις, αυτές που ρυθμίζουν τη ζωή τους!
- Γι’ αυτό λοιπόν η χαρά μου και η ανακούφισή μου ήταν τόσο μεγάλη και μ’ έκαναν να κοιμηθώ ήσυχα τη Κυριακή το βράδυ, όταν διάβασα στην ΑΥΓΗ της Κυριακής, μεταξύ των άλλων νέων ανθρώπων και για τη δράση της Χαρούλας Μάντη!
- Δεν θα μπορούσε να λείπει,από τέτοιες δράσεις σκέφτηκα, η Χαρούλα Μάντη, για τους απλούς παρακάτω λόγους:
- Γεννήθηκε πολύ κοντά, εκεί που συναντιόνται η ομορφιά με τη δύναμη!
- Εκεί που συναντιόνται ο ποταμός Λούσιος με τον Αλφειό!
- Στον ένα κατέβαινε ο Δίας,όπου λούζονταν και χτενίζονταν για να γίνει πιο όμορφος, πιο ελκυστικός και του άλλου χρησιμοποίησε τη δύναμη και την ορμή ο Ηρακλής, για να καθαρίσει τη κόπρο του Αυγεία!
- Γεννήθηκε στη σκιά του Λύκαιου όρους, εκεί που καλλιεργήθηκε πολύ πριν την Ολυμπία το αθλητικό ιδεώδες, εκεί που οι Αρκάδες καλλιέργησαν υψηλά ιδανικά, εκεί που άνθισε η Αρκαδική σκέψη, εκεί που διαμορφώθηκε το Αρκαδικό ιδεώδες για τη ζωή!
- Γεννήθηκε ανάμεσα στα ερείπια της αρχαίας Μεγαλόπολης, σύμβολο της νίκης των Θηβαίων κατά των Σπαρτιατών που ίδρυσε ο Επαμεινώνδας το 370 π.χ, ως αντίπαλο δέος στην επεκτασιμότητα και στη δουλοπαροικία των Σπαρτιατών!
- Γεννήθηκε μέσα στο κύριο πεδίο, των σημαντικότερων μαχών και γεγονότων κατά την επανάσταση του 1821!
- Γεννήθηκε δίπλα στα φουγάρα των ηλεκτροπαραγωγικών μονάδων της ΔΕΗ, ακούγοντας κάθε βράδυ τον επιθανάτιο ρόγχο των 72 εργατών, που με τα κομμάτια τους δέθηκε τ’ ατσάλι και απολαμβάνουμε σήμερα εμείς, τις ανέσεις του ηλεκτρικού ρεύματος!
- Γεννήθηκε από γονείς, που κουβαλάνε στις πλάτες τους βαριά αγωνιστική κληρονομιά!
- Η μάνα της Μαρία Γιαννακούρα,ανιψιά του τελευταίου αντάρτη του Δημοκρατικού Στρατού, του περιβόητου Πέρδικα,που τον βρήκε το βόλι του θανάτου στο νερό! Την ώρα που πήγε να ξεδιψάσει σε μια πηγή του όρους Μαίναλου, στη θέση Σινέσοβα, κοντά στα Λυκόχια, όπου του είχαν στήσει καρτέρι ύστερα από προδοσία, γιατί διαφορετικά δεν θα τον πιάνανε!
- Και ο πατέρας της Νίκος Μάντης,αγωνιστής της ζωής, πρωτοπόρος στους αγώνες των εργαζομένων της ΔΕΗ, για μια πιο δίκαιη και καλύτερη ζωή σ’ αυτό το τόπο!
- Τα ερεθίσματα πολλά! Η ιστορία της οικογένειας μεγάλη! Ήρθαν όλα και έδεσαν και έφτιαξαν τη Χαρούλα Μάντη!
- Κληρονόμησε την ομορφιά του Λούσιου ποταμού, τη δύναμη και την ορμή του Αλφειού, αλλά και τα ιδεώδη του Λύκαιου όρους!
- Πείρε τις αγωνιστικές παραδόσεις του Κολοκοτρώνη, του Πλαπούτα και του Αναγνωσταρά (του Τουρκοφάγου),όλοι συντοπίτες της, αλλά και τις αγωνιστικές παραδόσεις της οικογένειας!
- Στο πρόσωπο της Χαρούλας Μάντη, πείρε σάρκα και οστά εκείνο που πολύ πετυχημένα λέει ο ποιητής: Αντάρτης – Κλέφτης – Παλικάρι, πάντα ο ίδιος ο λαός!
- Περπατώντας πάνω στα χνάρια των προγόνων της και με λάβαρο τις αξίες και τα ιδανικά της οικογένειας,έρχεται με δύναμη να συνεχίσει τους αγώνες του λαού μας!
- Στη Ξάνθη όπου βρίσκεται,παρακολουθώντας το Πανεπιστήμιο, έχει αναπτύξει πλούσια ανθρωπιστική δράση!
- Όπως διάβασα στην ΑΥΓΗ της Κυριακής 24-3-2013, παράλληλα με τις σπουδές της, προσφέρει τις γνώσεις της και τον ελεύθερο χρόνο της, σε δράσεις μέσα από τη νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, για ανακούφιση των αδύναμων κοινωνικών ομάδων της περιοχής!
- Συγκέντρωση και διάθεση φαρμάκων και ρούχων, αλλά και διδασκαλία της Ελληνικής γλώσσας, σε συνανθρώπους μας από τα πέρατα του κόσμου, που η δυστυχία των πολέμων στις πατρίδες τους, τους έκαναν να πάρουν τα μάτια τους και να φύγουν προς άγνωστη κατεύθυνση!
- Λέει χαρακτηριστικά:
- Διδάσκουμε και διδασκόμαστε!Πως η ανάγκη, κάνει τον άνθρωπο, να ξεπερνά κάθε εμπόδιο και πως η αλληλεγγύη είναι όπλο στα χέρια του καθένα μας, για να ξεπερνάμε τις όποιες δυσκολίες μας επιφυλάσσει η ζωή!
Χαρούλαααααα!!!! Αν με ακούς εκεί στη Ξάνθηηηηηηη!!!!
Σε ευχαριστώωωωω, που με κάνεις να κοιμάμαι ήσυχααααααα!!!
Τρίπολη 26-3-2013 Τάσος Παπαζαχαρίας
www.tasospapazax.blogspot.com

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη