Ο μεγάλος θεατρικός πόθος των δημοτών της Τρίπολης σήμερα πραγματοποιείται! Μετά από μισό αιώνα ανοίγει και πάλι το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο στην Τρίπολη!


Άνοιξη στο ανακαινισμένο Μαλλιαροπούλειο με την  καταξιωμένη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια ειδήσεων κ. Πηνελόπη Γαβρά στην παρουσίαση των χαιρετισμών εκπροσώπων των Αρχών και του Πολιτισμού , την ημέρα των εγκαινίων , Παρασκευή 22 Μαρτίου και ώρα 19:30 .

Θα ακολουθήσει στις 21:00 παράσταση με την τραγική κωμωδία του Νίκου Βασιλειάδη « Ο Συμβολαιογράφος» . Στο ρόλο της Ερασμίας η Ηρώ Μανέ.

 

Ανοίγει επιτέλους ένα από τα ελάχιστα υπεραιονώβια θέατρα της χώρας μας που δώρισε το 1910 ο γιατρός Ιωάννης Μαλλιαρόπουλος στο κοινό της Τρίπολης .

Ο θεατρικός και μουσικός λόγος έρχονται να βάλουν τέλος στη σιωπή πολλών χρόνων. Ξαναζωντανεύει μια σκηνή που πάνω της ξεδίπλωσαν το ταλέντο τους μεγάλοι θεατρίνοι του παρελθόντος.

 

Ακολουθούν ,στο πρόγραμμα των ποικίλων εκδηλώσεών , το Σάββατο 23 Μαρτίου και ώρα 9 μ.μ. η «Τραβιάτα» του Τζουζέππε Βέρντι στο πλαίσιο του προγράμματος  Όπερα της Βαλίτσας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, σε σκηνοθεσία του Γιάννη Καραχισαρίδη και τη Δευτέρα 25 Μαρτίου,    στις 9 μ.μ., μουσική παράσταση με τους τέσσερις δημιουργούς: Γιώργο Ανδρέου, Αλέξανδρο Εμμανουηλίδη, Ευτυχία Μητρίτσα και Μαρία Παπαγεωργίου που παίζουν όλα τα όργανα  και ερμηνεύουν τραγούδια του Ανδρέου, άλλων σημαντικών Ελλήνων δημιουργών καθώς και της λαϊκής μας παράδοσης.

 

Προπώληση εισιτηρίων , καθημερινά στο φουαγιέ του θεάτρου από τις 17:30 – 20:30 .

Αξίζει να τονίσουμε ότι από τις πρώτες μέρες προπώλησης οι Τριπολίτες απέδειξαν την προσμονή τους για την έναρξη του Μαλλιαροπουλειου Θέατρου. Η προσέλευση είναι μεγάλη τόσο από συνδημότες όσο και από  ετεροδημότες  και τηρείται σειρά προτεραιότητας. Λόγω μικρής χωρητικότητας του θεάτρου κατανοούμε ότι δεν δόθηκε η δυνατότητα να προμηθευτούν εισιτήριο όλοι όσοι επιθυμούσαν. Όμως το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο θα υποδεχθεί και άλλες αξιόλογες παραστάσεις  δίνοντας την ευκαιρία να τις παρακολουθήσουν οι θεατρόφιλοι συμπολίτες μας .

Σήμερα το Μαλλιαροπούλειο Θέατρο παραδίδεται   στους δημότες της Τρίπολης  , όπως επιθυμούσε ο Ι. Μαλλιαρόπουλος .  

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης κ. Ιωάννης Σμυρνιώτης χαιρετίζοντας την έναρξη λειτουργίας του Μαλλιαροπούλειου Θεάτρου, τονίζει: «Το άνοιγμα της αυλαίας του την πρώτη μέρα της Άνοιξης ελπίζουμε και ευχόμαστε  ολόψυχα να σημάνει και την απαρχή μιας νέας ανθοφορίας και κανένα εμπόδιο να μη σταθεί ικανό στο εξής να αναστείλει την αναμενόμενη καθοριστική συμμετοχή του στην πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας και όχι μόνο».

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη