Να φύγουν τώρα τα σκουπίδια από τη πόλη. Να αρχίσει αμέσως η ανακύκλωση!!!!

Αυτά υποστήριξε σε γενικές γραμμές σε συνέντευξη τύπου, που έδωσε σήμερα ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Δήμου Τρίπολης ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ και Δημοτικός Σύμβουλος Τάσος Παπαζαχαρίας.
Αν μπορούσαμε είπε, να γυρίσουμε για λίγο το χρόνο πίσω, εύκολα θα διαπίστωνε ο καθένας μας, με πόση επιμονή και υπομονή η παράταξή μας, έδινε σε όλα τα επίπεδα τον αγώνα να ακολουθήσει ο Δήμος Τρίπολης το δικό του δρόμο, μακριά από τον Σχεδιασμό της Περιφέρειας, και να υιοθετήσει τη μέθοδο της Ανακύκλωσης ώστε να δοθεί δια παντός λύση στο πρόβλημα των σκουπιδιών που μας βασανίζει χρόνια τώρα.
Η επιμονή μας είναι φανερή, από τις δεκάδες συνεντεύξεις που έχουμε δώσει, από τις δεκάδες άρθρα που έχουμε γράψει, από τις αμέτρητες παρεμβάσεις που έχουμε κάνει μέσα στα Δημοτικά Συμβούλια.
Δεν μας άκουγε κανείς. Πρόσφατα όταν πιάσανε τα φορτηγά να πηγαίνουν σκουπίδια και να τα χώνουν στα δάση της Μεγαλόπολης, για μια ακόμη φορά μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο υποστηρίξαμε την άποψη ότι οδηγούμαστε με μαθηματική ακρίβεια σε αδιέξοδο και πρέπει να αρχίσουμε άμεσα την ανακύκλωση.
Και τότε συναντήσαμε την αδιαλλαξία ολόκληρου του Δημοτικού Συμβουλίου, πλειοψηφία και μειοψηφία και η πρότασή μας πείρε μία μόνο ψήφο, τη δικιά μας.
Να όμως που ο χρόνος είναι ο αδέκαστος κριτής και απονέμει δικαιοσύνη, αλλά κατόπιν εορτής.
Έτσι φτάσαμε στο σημερινό αδιέξοδο. Παρʼ όλα αυτά, βλέπουμε και τούτες τις πολύ κρίσιμες για την υγεία των κατοίκων στιγμές οι ηγέτες μας, Δήμαρχος και Περιφερειάρχης να πετάνε ο ένας στον άλλο τις ευθύνες.
Ευθύνες έχει ο Δήμαρχος, γιατί εγκατέλειψε την ανακύκλωση που είχε αρχίσει τους πρώτους μήνες της θητείας του και προσκολλήθηκε στο Σχεδιασμό της Περιφέρειας.
Ευθύνες έχει και ο Περιφερειάρχης που δεν τελειώνει τέλος πάντων με τους διαγωνισμούς και το χειρότερο δεν μας λέει τι προβλέπει ο περίφημος αυτός σχεδιασμός.
Αν προβλέπει αυτό που έγινε στο Κρανίδι, να μας το πει, γιατί δυστυχώς δεν θα πάρουμε. Οι Κρανιδιώτες φωνάζουν τώρα, αλλά κανείς δεν τους ακούει.
Εμείς προτείνουμε:
- Να αφήσουν τους λεονταρισμούς και τις ξιφομαχίες στις τηλεοράσεις και να κοιτάξουν να απαλλάξουν τους κατοίκους από τυχόν επιδημίες και ασθένειες.
- Να διώξουν έστω και παρανομώντας τα σκουπίδια μέσα από τη πόλη σε οποιοδήποτε ΧΥΤΑ η σε κάποιο χώρο μακριά από κατοικήσιμη περιοχή, όχι όμως στους Φιλικούς στο πλάτωμα, γιατί ο χώρος είναι δίπλα ακριβώς από τη πόλη και γύρω-γύρω υπάρχουν σπίτια. Άλλωστε οι Φιλικοί δεκαετίες τώρα έχουν σηκώσει το σταυρό του μαρτυρίου.
- Αμέσως τα νέα σκουπίδια να τα διαχειριστούν με τη μέθοδο της ανακύκλωσης, αφού υπάρχουν οι υποδομές και όλα θα εξελιχθούν κανονικά και εύκολα.
Η Δημοτική μας Κίνηση ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΠΟΛΙΤΕΙΑ είναι έτοιμη,προς αυτή την κατεύθυνση να βοηθήσει με όλες της τις δυνάμεις, γι αυτό και στηρίζουμε αλλά και συμμετέχουμε στην αυριανή κινητοποίηση των Φορέων της πόλης μας για να λυθεί το πρόβλημα(Τρίτη 12-3-2013 ώρα 7.οο το απόγευμα στη Πλατεία Αγ. Βασιλείου).
Τρίπολη 11-3-2013 Για τη Δημοτική Κίνηση
Τάσος Παπαζαχαρίας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη